Χιονισμένη Πρωτοχρονιά

Εκείνο που, τέτοιες μέρες,  έλειπε από τον τόπο μας για να τονωθεί το εορταστικό κλίμα των ημερών, ήταν το χιόνι.

Το πολύτιμο αυτό δώρο, ήλθε απλόχερα από τη φύση, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, Διαβάστε το υπόλοιπο

divider

Αφιέρωμα: Δημήτριος Αθ. Κατσούλος

29 Δεκεμβρίου 2004. Δέκα χρόνια πέρασαν από το θάνατο του Δημητρίου Αθαν. ΚΑΤΣΟΥΛΟΥ, του Δάσκαλου εκείνου που είχε υπηρετήσει και στο χωριό μας, από το έτος 1936 έως το έτος 1940 και είχε πρωτοστατήσει στην κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Σοφίας.

Ευκαιρία για ένα ακόμα μνημόσυνο, με την παρούσα αναφορά. Διαβάστε το υπόλοιπο

divider

Χριστούγεννα στην Αγία Σοφία

Ο Πρόεδρος Τ. Κ. Αγίας Σοφίας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑγιαΣοφιτών, καθώς και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του χωριού μας, εύχονται σε όλους τους ΑγιαΣοφίτες, Χρόνια Πολλά, Χαρούμενες γιορτές και Ευτυχισμένο το νέο έτος 2015.

Σαν τον παλιό καλό καιρό, γιορτάστηκαν φέτος τα Χριστούγεννα στον τόπο μας. Διαβάστε το υπόλοιπο

divider

Χαρμόσυνα μηνύματα

Πλησιάζουν Χριστούγεννα και δύο (2) έργα εξελίσσονται τούτη την περίοδο στον τόπο μας. Η κατασκευή της βοηθητικής αίθουσας της Εκκλησίας μας, που εκ του αποτελέσματος πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα και η τσιμεντόστρωση του δρόμου πίσω απ΄ το Κοινοτικό Γραφείο (περατώθηκε προσφάτως), με την οποία ολοκληρώθηκε η κατασκευή της περιφερειακής οδού από το Κοιν. Γραφείο – Δημ. Σχολείο – Πετράλωνα – Σιαβελιάνικα.

Κι όλα αυτά, ενώ τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια Διαβάστε το υπόλοιπο

divider

«Καλό ταξίδι» Γιώργο.

Απεβίωσε αιφνίδια σήμερα στην Αθήνα όπου διέμενε, ο Γεώργιος Ράλλης του Ιωάννη, ετών 48.

Ο Γιώργος ήταν γιος της  Παναγιώτας Γ. Λαμπίρη, καταγόμενης από το χωριό μας και εγγονός του Τασσάκου (Γ. Λαμπίρη). Διαβάστε το υπόλοιπο

divider

Eoρτή του Αγίου Σάββα

Ο Άγιος Σάββας, γεννήθηκε το έτος 439 στο χωριό Μουταλάσκη της Καππαδοκίας από γονείς Χριστιανούς, τον Ιωάννη και τη Σοφία και απεβίωσε το έτος 532 μ.Χ. Ασκήτευσε σε αρκετές μονές της ευρύτερης περιοχής των Ιεροσολύμων και αλλού και σήμερα το σκήνωμά του, βρίσκεται άφθαρτο στην ομώνυμη Ιερά Μονή που ίδρυσε ο ίδιος στα Ιεροσόλυμα. Διαβάστε το υπόλοιπο

divider