Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Κατηφορίζοντας τη Λαγκάδα

Πέντε (5) αθεράπευτοι φυσιολάτρες και νοσταλγοί του όμορφου παρελθόντος, κατηφόρισαν τον ημιονικό δρόμο της Λαγκάδας, στη διαδρομή από Δραγούνι Αγία Σοφία, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014. Οι συμμετέχοντες ήταν από Αγία Σοφία, Καστρί και Παρθένι.

Η ψυχή σκίρτησε από συγκίνηση και χαρά εκείνο το πρωινό…

Το τοπίο πανέμορφο και η απολαυστική διαδρομή, εξελίχθηκε χαμηλά και ανάμεσα στις έντονα κατηφορικές πλαγιές του Κόζικα και της Μπαστούνας.

Ο πεντακάθαρος αγέρας που φούσκωνε τα πνευμόνια των πεζοπόρων, μύριζε έντονα θρούμπι και θυμάρι και έκανε τα ρουθούνια να πονάνε σε κάθε εισπνοή….

Κι ο «ξεναγός», εκεί επίμονα να βασανίζει το μυαλό με θύμησες από τα παλιά… Κάθε τριτσέλα κι από μια  ιστορία, κάθε πέτρα και από ένα ιστορικό……

2

634578910

12

11Γίδια

2 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Για την τοποθεσία «Μεταξούς την κοδέλα» έχουν ειπωθεί πάμπολλα, καθώς αρκετοί ταξιδιώτες στο διάβα τους «έβλεπαν» μια γυναίκα να κείτεται στο έδαφος. Για το λόγο αυτό, το παραπάνω σημείο αποτελούσε πρόβλημα στους αγωγιάτες και γι αυτό απόφευγαν το νύχτωμα στη Λαγκάδα, Την ίδια εμπειρία είχαν και άτομα ανώτερου μορφωτικού επιπέδου στον τόπο μας (ας μην αναφερθούμε σε ονόματα), οι οποίοι εκμυστηρεύθηκαν το γεγονός σε πολύ κοντινά τους πρόσωπα (οικείοι). Μάλιστα ήταν τόσο σίγουροι για το γεγονός, που προέτρεπαν συνταξιδιώτες τους: «αν δουν κάτι να μη φοβηθούν, να μη μιλήσουν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους». Ίσως να γινόμαστε γραφικοί με αυτό το σχολιασμό και ίσως τα παραπάνω να ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Ωστόσο όμως με ανάλογα περιστατικά έχουν ασχοληθεί αρκετοί δημοσιογράφοι, ερευνητές και μεταφυσικοί επιστήμονες .

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.