Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓ.ΣΑΒΒΑ

Το Μοναχόρεμα είχε βάλει τα φθινοπωρινά του και η ξαφνική μπόρα που έπεφτε απαλά,αποτέλεσαν μια ακόμα ευχάριστη έκπληξη για τους λίγους προσκυνητές,που ανηφόρισαν στο σπηλαίο του Αγίου Σάββα για να συμμετάσχουν στην λειτουργία που τελέστηκε εκεί το Σάββατο 25-10-2014.

Εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Σάββα εκείνη την ήμερα και ο εφημέριος του χωριού μας,επιτέλεσε όπως πάντα,στο ακέραιο το καθήκον του.Οι προσκυνητές από το χωριό μας,του Κούβλι,τις Ρίζες,την Τρίπολη κ.α. κατενθουσιάστηκαν από τις σπάνιες φθινοπωρινές εικόνες της ρεματιάς,την ομορφιά του σπηλαίου αλλά και από την περιποίηση που τους παρείχαν τα παιδιά του εκκλησιαστικού συμβουλίου,μετά το πέρας της λειτουργίας:μαστίχα,λουκούμια και ξερά σύκα.

Ο Άγιος Σάββας θα βάλει ξανά τα γιορτινά του στις 4 και 5-12-2014 παραμονή και ανήμερα της εορτής.Μέχρι τότε να μην ξεχάσουμε και την εορτή των Αγίων Αναργύρων το Σάββατο 1-11-2014.Όλο και κάτι θα ετοιμάσει η εκκλησιαστική επιτροπή…Σας περιμένουμε!

1364578910

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.