Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Πιο κοντά στο Άστρος

Σημαντικά πλεονεκτήματα αποκτά ο τόπος μας, αφού πλέον βρίσκεται πιο κοντά (χρονικά και χιλιομετρικά) από τη λουτρόπολη και τη θάλασσα του Παραλίου Άστρους, όπως είχαμε προαναγγείλει και σε Ανοιξιάτικο δημοσίευμα.

Αιτία είναι ότι, χθες (26 Νοεμβρίου 2014) δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα «Λουλούδι – Κουμπίλα»  της Επ.Ο. Τρίπολης – Άστρους (2 μεγάλες γέφυρες κ.α.), το οποίο συντομεύει τη διαδρομή από το χωριό μας, προς το Άστρος, κατά δέκα περίπου λεπτά. Ήδη σε ένα τεταρτάκι είμαστε πλέον στη θάλασσα του Άστρους και σε μόλις 6 λεπτά στη γειτονική Πλατάνα (για εκκλησιασμό), εκεί όπου λειτουργεί αρκετές φορές ο εφημέριος του χωριού μας.

Στην τελετή των εγκαινίων, που έγινε χθες το μεσημέρι στο παραπάνω σημείο, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου, παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Παναγιώτης Μαντάς, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι Αρχών και Υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και ο Εφημέριος του χωριού μας παπαΚώστας Λαμπίρης, ο οποίος συμμετείχε στην τελετή του Αγιασμού.

Ο κ. Πέτρος Τατούλης στην χαιρετιστήριο ομιλία του, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το τμήμα της διασταύρωσης του Ελαιοχωρίου (εκεί όπου τώρα γίνονται έργα παράκαμψης οδοστρώματος) θα είναι έτοιμο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015. Οπότε «χαράς ευαγγέλια για τον τόπο μας», ο οποίος αρχίζει να αποτελεί ένα ορεινό παραθαλάσσιο προάστιο του Άστρους, με ιδανικές συνθήκες διαμονής και διαβίωσης (δροσερό βουνίσιο περιβάλλον).

Εν αναμονή λοιπόν επισκεπτών, αλλά και παλιννοστούντων ΑγιαΣοφιτών !

5

23469

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.