Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

To χωριό μας

Σε αυτόν τον τόπο, με το εξαίρετης φυσικής ομορφιάς περιβάλλον, διάλεξαν να  κατοικήσουν οι πρόγονοί μας, πριν από 150 χρόνια από σήμερα, προερχόμενοι κυρίως από το Καράτουλα της Κυνουρίας, αλλά και άλλα χωριά της περιοχής.     

Αιτία, το νερό της ρεματιάς, που εξακολουθεί να κυλάει ακόμα, αλλά και το πρόσφορο έδαφος για καλλιέργεια περιβολιών.  Ακόμα, το ήπιο κλίμα που επικρατεί, εξαιτίας των βουνών που το περιβάλλουν, αλλά και η καίρια γεωγραφική του θέση, αφού βρίσκεται επί του παλαιού καρόδρομου που συνέδεε το Καστρί με τη Μάσκλινα (Ελαιοχώρι) και τα άλλα χωριά της Θυρέας –  Αργολίδας και στη μέση της διαδρομής Τρίπολης  – Άστρους.

Και η ιστορία τους δικαίωσε γι αυτή τους την επιλογή, αφού οι ΑγιαΣοφίτες δεν «πείνασαν» κατά τη διάρκεια της Κατοχής και άντεξαν στα δύσκολα χρόνια που επακολούθησαν. Αιτία, οι τέσσεροι (4) νερόμυλοι που υπήρχαν σε αυτό, αλλά και  η οικονομική δραστηριότητα που ανέπτυξε το χωριό, εξαιτίας των παραδοσιακών επαγγελμάτων που ασκήθηκαν.

Σιδηρουργοί, βαρελάδες, καμινιαραίοι, κτηνοτρόφοι κ.λ.π. Πλήθος κατοίκων γειτονικών χωριών, συνέρεαν προς το χωριό μας, για να καλύψουν τις καθημερινές βιοτικές τους ανάγκες σε τρόφιμα και εργαλεία.

Και  είμαστε περήφανοι που καταγόμαστε απ΄αυτό το χωριό !!!

Ι Ν Αγίας Σοφίας ΡΕΜΑΤΙΑ Ρεματιά Ρολέικα ΣιαβελιάνικαΧερώματα

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.