Με το Μητροπολίτη μας στην Πλατάνα Κυνουρίας

Το Σάββατο 1η Φλεβάρη, εορτή του Αγίου Τρύφωνα, «λειτούργησε» ο παπαΚώστας ΛΑΜΠΙΡΗΣ στο χωριό μας. Ευχόμεθα να ευοδώσουν οι ευχές που διάβασε μετά το πέρας της λειτουργίας για καρποφορία των κτημάτων, καθότι ο Άγιος Τρύφωνας είναι προστάτης της γεωργίας.

Το βράδυ της ίδια ημέρας, παραμονή της Υπαπαντής του Σωτήρος, «λειτούργησε» και στην Πλατάνα, επειδή εορτάζει ο ναός του χωριού που είναι αφιερωμένος στο παραπάνω Ιερό γεγονός. Και ο παπαΚώστας είναι εφημέριος και αυτού του ναού. Την παραπάνω εορτή, τίμησαν με την παρουσία τους στην Πλατάνα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Βενέδικτος και πολλοί άλλοι Ιερείς.

Κατά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιότατος ευλόγησε τους προσκυνητές και μέσα από το  λόγο του, περιέγραψε, μεταξύ άλλων, και το Ιερό γεγονός της Υπαπαντής του Σωτήρος.

Αντιφώνησε, εκπροσωπώντας τους πιστούς, ο κ. Μίμης ΣΠΥΡΑΚΗΣ, ο οποίος ανέφερε στον Σεβασμιότατο το «θαύμα» της ανέγερσης του Ιερού Ναού, αναφέροντας σχετικά ιστορικά στοιχεία. Έκδηλη ήταν η χαρά στα πρόσωπα των κατοίκων του χωριού, για την επίσκεψη του Μητροπολίτη μας, ο οποίος είχε να έλθει πολλά χρόνια στην Πλατάνα, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο ίδιος. Μετά το πέρας του Εσπερινού, η Επιτροπή προσέφερε μεζέδες και άλλα εδέσματα στους προσκυνητές στην διπλανή αίθουσα της Εκκλησίας.

Οι ΑγιαΣοφίτες τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει άριστες σχέσεις φιλίας με τους Πλατανιώτες, όπου οι τελευταίοι επισκέπτονται συχνά το χωριό μας (εκκλησία, πανηγύρια, εκδηλώσεις του Συλλόγου κ.α.) και οι ΑγιαΣοφίτες ανταποδίδουν. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Το «ισχύς εν τη ενώσει» είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε…

ΒΓΔΕ

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Εκκλησία. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Με το Μητροπολίτη μας στην Πλατάνα Κυνουρίας

  1. I personally think that adding a donation button is a great idea. Hopefully they work on it as soon as possible.

    George Ioannou Siavelis

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *