Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Μεγάλη Παρασκευή

Μετά τη Λειτουργία της Αποκαθήλωσης και λίγο πριν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, τα κορίτσια του χωριού βοηθούμενα από τα παιδιά της  Εκλ. Επιτροπής, άρχισαν το στόλισμα του Επιταφίου……., όπως άλλωστε επιβάλλει το έθιμο και το τελετουργικό της ημέρας από παλαιοτέρων ετών.

Το βράδυ, η μικρή μας εκκλησία γέμισε από δεκάδες ντόπιους και κυρίως απόδημους ΑγιαΣοφίτες, που έψαλαν τη «Ζωή εν Τάφω» σε δύο (2) χορωδίες, άλλοι ζωηρά κι άλλοι σιγομουρμουρίζοντας, συνεπαρμένοι από τους μελωδικούς ύμνους που επιτάσσει το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών.

Συναισθήματα συγκίνησης, νοσταλγίας, χαράς και ελπίδας, ήταν έκδηλα στα πρόσωπα και τη συμπεριφορά όλων. Μεγάλη η χαρά και για τον Εφημέριο του χωριού, που βλέπει ότι το εκκλησίασμα τον τιμά με την παρουσία του και η ημέρα εξακολουθεί να γιορτάζεται με την ίδια μεγαλοπρέπεια όπως και παλιά. Φαίνονταν άλλωστε αυτό, απ΄το πρόσωπό του κι απ΄ τον τρόπο που έδινε το γαρύφαλλο, σε κάθε πιστό που του ασπάζονταν το χέρι…..

ΑγιαΣοφίτες που είχαν καιρό να ειδωθούν, έσμιξαν τούτη την ημέρα στην Εκκλησία του χωριού, λίγες ώρες πριν την ζωηφόρο Ανάσταση.

Η παραπάνω Ιερή Ακολουθία, πήρε τέλος με την περιφορά του Επιταφίου, κι ύστερα με εναγγαλισμούς, με φιλιά και ευχές για Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση……

Το ίδιο ευχόμαστε και μεις σε όλους τους απόδημους ΑγιαΣοφίτες.

23456789101112Στολισμός 1Στολισμός 2

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.