Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Εορτή της Παναγίας στο Δραγούνι

Παραμονή και ανήμερα της εορτής της Γέννησης της Θεοτόκου (08-9-2015), γιόρταζε και το εκκλησάκι της Παναγίας στο Δραγούνι, που βρίσκεται στον όμορφο εκείνο οικισμό της Τ. Κ. Μεσσοραχίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, τέλεσαν ο προσφάτως χειροτονηθείς Ιερέας και εφημέριος της Τ. Κ. Μεσσοραχίου, Αιδεσιμότατος Παναγιώτης Ασκούνης, συνεπικουρούμενος από τους Ιερείς Κων/νο Λαμπίρη, Λάμπρο Φωτόπουλο, Γεώργιο Αρφάνη και Αναστάσιο Καρρά. Η ζεστή καλοκαιρινή βραδιά και όχι μόνο, συντέλεσε ώστε να επικρατήσει, ιδίως στον Εσπερινό,  πραγματική κοσμοσυρροή προσκυνητών από τη γύρω περιοχή, γεγονός πρωτόγνωρο για τα τελευταία χρόνια.

Στο λιτό και απολύτως κατανοητό λόγο του, ο εφημέριος του χωριού, εξήγησε το βαθύτερο νόημα της εορτής, αναφέρθηκε σε προσωπικό θαυματουργό γεγονός για να καταδείξει τη δύναμη της Παναγίας μας, ευχαρίστησε τους προσκυνητές για την παρουσία τους, τους δωρητές και όλους όσους συμβάλλουν στον εξωραϊσμό του Ιερού Ναού και του περιβάλλοντα χώρου, ιδιαιτέρως δε τα μέλη τους Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Όντως, η παραπάνω προσπάθεια των κατοίκων του Μεσσοραχίου και του Δραγουνίου, είναι εμφανής και αξίζει έπαινος γι αυτό.

Εκεί βρεθήκαμε και ΄μεις, όχι μόνο να προσευχηθούμε και να λάβουμε την ευλογία των Ιερέων,  αλλά να θυμηθούμε ξανά παιδικά βιώματα από την εορτή και το πανηγύρι της «Παναγίας της Δραγουνίσιας». Το διάβα καβάλα στο μουλάρι από τον ημιονικό δρόμο της Λαγκάδας, την ανείπωτη κοσμοσυρροή από τα γύρω Καστριτοχώρια, τους πάγκους των μικροπωλητών με τα παιχνίδια, τα δεμένα ζώα κάτω απ΄ τις καρυδιές και τις φιρικιές, τα καζάνια που κάπνιζαν με το βραστό και τις δεκάδες παρέες που γευμάτιζαν καταγής, κάτω από τα σκιερά δένδρα, μέχρι αργά το απόγευμα….

Χρόνια Πολλά και η Παναγία μας ας πρεσβεύει υπέρ υμών.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Μάθαμε ότι κείνη την ημέρα στο Δραγούνι ήταν πάνω από 20 ΑγιαΣοφίτες και χαρήκαμε γι αυτό. Τελικά η παράδοση καλά κρατεί. Αρκετοί τελικά, θυμούνται το Δραγούνι, τον πιο κοντινότερο οικισμό απ το χωριό μας. Αρκετοί τελικά αφιέρωσαν χρόνο εκείνη την ημέρα, για να ταξιδέψουν στο όμορφο παρελθόν.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.