Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Το μάζεμα της ελιάς.

Με έναν, ασυνήθιστο για την εποχή, ηλιόλουστο, καλοκαιρινό καιρό που μόνο εμπόδιο προκαλεί στους καλλιεργητές, άρχισε εδώ και μέρες το μάζεμα της ελιάς.

Μια πρωτόγνωρη συρροή ανθρώπων και οχημάτων παρατηρείται τούτο τον καιρό, στα χτήματα, τους αγροτικούς δρόμους  και στο χωριό μας γενικότερα, που κρατάει από τις πρώτες πρωινές ώρες, μέχρι αργά το βράδυ.

Ντόπιοι και απόδημοι, παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι, αποδεικνύουν εμπράκτως ότι εκτιμούν την σταθερή και πολύτιμη αξία του κύριου παραγόμενου προϊόντος του χωριού μας, του ελαιόλαδου, που στον τόπο μας η ποιότητά του είναι εξαιρετική, λόγω του ορεινού και άνυδρου μέρους που καλλιεργείται η ελιά.

Κι όσο για τον κάματο της ημέρας, αυτός απαλύνεται από κείνη την ψυχική ευεξία που προκαλεί η αίσθηση των παραφουσκωμένων τσουβαλιών, σε συνδυασμό με την ξωμαχιά και την επαφή με την ύπαιθρο. Τα κόκκινα και κίτρινα χρώματα του Φθινοπώρου.

Ο μήνας έχει 21 και η «γιορτή» της ελιάς συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό και θα συνεχιστεί για βδομάδες ακόμα, λόγω της μεγάλης παραγωγής που υπάρχει. Τα δένδρα κυριολεκτικά σπάζουν από τον καρπό.

Καλή σοδειά σε όλους.

1

2

3

4

4α

5

6

7

8

9

10

10α

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.