Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Η Κοτσυφοφωλιά.

Την ανεξέλεγκτη εκείνη επιθυμία των παιδικών μας χρόνων (διαστροφή κατ΄ ορισμένους), το ψάξιμο για κοτσυφοφωλιές, αναπολήσαμε προσφάτως, όταν αντικρίσαμε μία απ΄αυτές, κατά τη διάρκεια κάποιας αγροτικής εργασίας.

Την παραπάνω συνήθεια, η οποία εκδηλώνονταν τις πρώτες μέρες της Άνοιξης, την γνώριζαν καλά οι γονείς μας, γι΄ αυτό δεν περίμεναν και πολλά από μας, όταν τους ακολουθούσαμε (δήθεν για δουλειές) στα περιβόλια της ρεματιάς. Με το πρόσχημα να τακτοποιήσουμε το σαμάρι του γαϊδουριού κ.α., ξεφεύγαμε της προσοχής τους και αρχίζαμε την παραπάνω επίπονη διαδικασία, άλλοτε ψαχουλεύοντας τις Βάγιες δίπλα στα περιβόλια, τις Αριές και τα Σφενδάμια, κι άλλοτε παρακολουθώντας τον τελικό προορισμό του Κότσυφα και άλλων πουλιών, που κρατούσαν, κάποιο κλαδί στο ράμφος.

Απώτερος σκοπός μας, μετά τον εντοπισμό της φωλιάς, ήταν να κρατήσουμε το σημείο της, σαν επτασφράγιστο μυστικό από τις άλλες παρέες των παιδιών και ύστερα να την παρακολουθήσουμε, ώστε μετά το κλώσιμο των αυγών από τη «μάνα», να πάρουμε τα κοτσυφόπουλα, μόλις αυτά έφταναν στο κατάλληλο μέγεθος, για να μεγαλώσουν μέσα στο κλουβί.

Η παραπάνω διαδικασία ήταν ένα απ΄ τα πολλά παιχνίδια – ασχολίες των παιδικών μας χρόνων, που γύμναζαν το σώμα, αλλά και την ψυχή, ειδικά όταν αντικρίζαμε τη φωλιά και θαυμάζαμε τον αριστοτεχνικό τρόπο που ήταν πλεγμένη, το χρώμα των αυγών, αλλά και το απαλό χνούδι των πουλιών που φώλιαζαν, το ένα κοντά στο άλλο, μέσα σε αυτή.

Το όλο θέαμα, μας προκαλούσε θαυμασμό και σεβασμό ταυτόχρονα για το μεγαλείο της Φύσης του Θεού, γαληνεύοντάς μας την ψυχή, εν αντιθέσει με τα περισσότερα παιχνίδια των ημερών μας, που προκαλούν μανία και αναστάτωση στις ευαίσθητες ψυχές των μικρών παιδιών.

1

2

3

4

5

6

7

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.