Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

25η Μαρτίου 2014

Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου σήμερα και Εθνική επέτειος της επανάστασης του 1821.  Ανάμικτα ήταν τα συναισθήματα που επικράτησαν στην ψυχή των λιγοστών συγχωριανών μας, κατά τον εκκλησιασμό τους στον Ι. Ν. του χωριού μας.

Η λύπη και η νοσταλγία για όμορφο περασμένο παρελθόν, είχαν αποτυπωθεί πιο έντονα στα πρόσωπά τους, απ΄ ότι η χαρά της πρωινής σύναξης στην Εκκλησιά.

Ευτυχώς όμως, διότι την έντονη συναισθηματική φόρτιση της ημέρας, εκτόνωσε η χαρούμενη ατμόσφαιρα που επικράτησε μετά τον εκκλησιασμό, στο καφενεδάκι του χωριού.

Βλέπετε έλειψαν τούτη την ημέρα στους ΑγιαΣοφίτες οι μικροί μαθητές, που ντυμένοι Τσολιάδες και Αμαλίες, κατηφόριζαν προς την Εκκλησιά, απαγγέλοντας πατριωτικά εμβατήρια. Τους έλειψε ο δάσκαλος, αλλά και οι θεατρικές παραστάσεις στο Σχολείο που έκαναν την κατάμεστη από κόσμο αίθουσα να σειέται από χειροκροτήματα.

Αντ΄ αυτού, οι λιγοστοί γονείς καμάρωσαν τα παιδιά τους που παρέλασαν στην Τ. Κ. Σταδίου, ως μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ριζών όπου φοιτούν. Εκεί διακρίναμε ως σημαιοφόρο τον Χρήστο Βας. Λαμπίρη (φωτό) μαθητή της ΣΤ΄ Τάξης, αλλά και τους άλλους μαθητές του χωριού, τα αδέλφια του Γιώργο, Πηνελόπη και Γιάννη. Όντως είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για τον τόπο μας, αυτά τα Τσολιαδάκια και η Αμαλία.

Χαιρόμαστε και ΄μεις μαζί με τους γονείς και ευχόμεθα και εις ανώτερα.

σημαιοφόρος1

2 στην Εκκλησία

3 στην Εκκλησία

4 στο Σχολείο

4 στο Σχολείο.

6 στη σκηνή.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.