Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Οδεύουμε προς Πάσχα

Δεν είναι μόνο το θέμα της φωτογραφίας (φροντίδα του Οβελία) που επιβεβαιώνει τον τίτλο του άρθρου, αλλά και ΄κείνο το αίσθημα ψυχικής ευφορίας που επικρατεί μέσα μας, που δηλώνει ότι πλησιάζουμε στην παραπάνω εορτή. Μια αίσθηση που την ενισχύει όχι μόνο η εποχή της Άνοιξης, που συνήθως ταυτίζεται με το Πάσχα, αλλά και ο γοργός ρυθμός της Λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας μας. Την προηγούμενη Παρασκευή παρακολουθήσαμε την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου και σε λίγες μέρες από σήμερα, την Κυριακή το βράδυ, θα ακούσουμε απ΄ τους ψαλτάδες του χωριού το «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός…».

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας να συμμετέχουν στις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, που διαδραματίζονται σε έντονη κατανυκτική ατμόσφαιρα. Συντελούν σε αυτό, τα βιώματα που έχουμε απ’ την  εκκλησούλα των παιδικών μας χρόνων, αλλά και η συνεισφορά του Εφημέριου του χωριού μας, που όχι μόνο εφαρμόζει επακριβώς το τυπικό των Ιερών Ακολουθιών, αλλά κυριολεκτικά με το ύφος της ψαλμωδίας του, δείχνει ότι συμπάσχει με το Θεάνθρωπο, πράγμα που καταφέρνει και το μεταδίδει στους πιστούς.

Σας περιμένουμε λοιπόν, να βιώσουμε μαζί το Θείο Πάθος και την έντονη Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας, κατά την ακόλουθη εβδομάδα των Παθών, αρχής γενομένης από την Κυριακή το βράδυ.

Ας παραμερίσουμε τα προβλήματα στην άκρη κι ας αφήσουμε την ψυχή μας να γαληνέψει τούτη τη βδομάδα, μέσα απ΄τα Δώδεκα Ευαγγέλια, τον Επιτάφιο και την Ανάσταση.  Ας θυμηθούμε …, κι ας γιορτάσουμε ξανά το Πάσχα των παιδικών μας χρόνων.

Το ΄χει ανάγκη η ψυχή μας κι ο τόπος μας, έστω τούτες τις γιορτινές ημέρες.

Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση.

2 Λειτουργία Ακάθιστου

3 Ακάθιστος Ύμνος

4 Εσταυρωμένος

5 Αυγά

6 παπαρούνα

7  'αλογο

8 Καφενείο Πάσχα

9 Γδάρσιμο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.