Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Eθελοντικός ψεκασμός για το δάκο της ελιάς.

Περατώθηκε, ο εθελοντικός δολωματικός ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, ο οποίος αποφασίστηκε κατά την πρόσφατη συγκέντρωση ελαιοπαραγωγών στο πρώην Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας (Αγία Σοφία).

Ο ψεκασμός πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του εκπροσώπου της Κοινότητάς μας, ο οποίος καθοδηγούσε το ψεκαστικό συγκρότημα (2 τρακτέρ, βυτία κ.α.), έως και στα πιο απόμακρα χτήματα του χωριού μας, ψεκάζοντας κατά μέσο όρο, ένα στα δύο ελαιόδενδρα.

Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι μόλις αντελήφθησαν το γνωστό πρόβλημα (αδυναμία ανάληψης έργου από ειδικευμένο εργολάβο), δια μέσω του εκπροσώπου της Κοινότητας, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, έχοντας πλέον δικαίωμα να ελπίζουν σε μια ικανοποιητική σοδειά ελαιοκάρπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αγία Σοφία, είναι το μοναδικό χωριό στο οποίο πραγματοποιήθηκε ψεκασμός με πρωτοβουλία των κατοίκων, οι οποίοι κατέβαλαν έκαστος το αντίστοιχο χρηματικό τίμημα.

Αναπάντητο παραμένει όμως το ερώτημα, γιατί κάποιος εργολάβος δεν ανέλαβε έγκαιρα την πραγματοποίηση του έργου, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

1

2

3

4

5

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.