Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

H Ζωοδόχος Πηγή-Το πανηγύρι μας.

Γέλασαν μέχρι και τα δακρύβρεχτα μουστάκια του παπαΚώστα, εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης προσκυνητών στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, που γιορτάστηκε σήμερα Παρασκευή της Διακαινησίμου στο Εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, στο όμορφο χωριό μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους προσκυνητές που συμμετείχαν, στα παιδιά του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου που εργάστηκαν σκληρά, αλλά και στον ακούραστο, ψυχικά και πνευματικά, εφημέριο του χωριού μας, παπαΚώστα ΛΑΜΠΙΡΗ, οι οποίοι συνετέλεσαν μέγιστα, ώστε να σημειώσει απόλυτη επιτυχία αυτό το καθιερωμένο πανηγυράκι του χωριού μας και να διατηρηθεί, το γνωστό σε όλους, πατροπαράδοτο έθιμο του τόπου μας.

Αρκετοί ΑγιαΣοφίτες ανηφόρισαν σήμερα το πρωί στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων για να γιορτάσουν τη Ζωοδόχο πηγή, μαζί με λίγους κατοίκους της γύρω περιοχής, οι οποίοι  επισκέπτονται συχνά και αγαπούν το χωριό μας. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι, οι περισσότεροι από τους προσκυνητές ήταν νέα παιδιά ΑγιαΣοφιτόπουλα που διαμένουν στο χωριό και τις γύρω πόλεις και κωμοπόλεις. Μετά το πέρας της Λειτουργίας, οι προσκυνητές απόλαυσαν νόστιμους μεζέδες που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά του Ε. Σ. Το τραπέζι έγινε στην αίθουσα συνεστιάσεων, αλλά και στον υπαίθριο χώρο για ορισμένες παρέες, οι οποίες απόλαυσαν ταυτόχρονα και τo θαυμάσιο ανοιξιάτικο τοπίο του χωριού μας, που τούτην εποχή είναι στα καλύτερά του.

Εντύπωση προκάλεσε σε όλους η μεγάλη συμμετοχή των προσκυνητών, ενώ η ηθική ικανοποίηση ήταν έντονα αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους, και ερμηνεύοντας το παραπάνω χαρούμενο γεγονός, είπαν ότι οι παραδόσεις τους, όχι μόνο δεν θα σβήσουν,  αλλά απεναντίας συνεχίζονται με εντονότερο ρυθμό και μεγαλύτερη συμμετοχή.

Αυτά τα πανηγυράκια και εκδηλώσεις είναι που μας δένουν με τις ρίζες μας, με τους παππούδες μας και την ιστορία του τόπου μας. Αυτά είναι, που θα αποτελέσουν το πιο «ασφαλές καταφύγιο» στο δύσκολο και αβέβαιο μέλλον που έρχεται….

Χρόνια Πολλά και η Παναγία μας, ας εξακολουθεί να είναι Ζωοδόχος Πηγή για όλους μας

2 Ιερέας3 Εκκλησίασμα4 εκκλησίασμα5 λαμπάδες6 τράπεζα7 τράπεζα8 τράπεζα9 ΣΠΥΡΑΚΗΣ10 έξω11 Οι επιτρόποι12 Πλέξιμο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.