Το πανηγύρι της Αγια Σοφιάς

Αυτό που δεν κατάφερε κανείς έως τώρα στον τόπο μας, το κατάφερε η Προστάτιδα του χωριού μας.

«Ένωσε» τους ΑγιαΣοφίτες, κάτω υπό την σκέπη (και τον περιβάλλοντα χώρο) του Ενοριακού μας Ναού, παραμονή και ανήμερα της Εορτής. Σαν τη σπλαχνική μητέρα, που έχει επίγνωση του σκοπού της και νοιάζεται για τα «παιδιά της»…..!

Μπορεί το ξακουστό πανηγύρι της ΑγιαΣοφιάς να μην κράτησε τρεις μέρες όπως γίνονταν παλιά, ωστόσο όμως, η κοσμοσυρροή προσκυνητών που παρατηρήθηκε εφέτος, ήταν, χωρίς καμία αμφιβολία, πρωτόγνωρη στα ιστορικά χρονικά του χωριού μας.

Η εορτή τελέστηκε με την πρέπουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, όπως αρμόζει και επιβάλλεται άλλωστε για την Προστάτιδα του χωριού μας, μέσα από τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, που έγιναν αντιστοίχως, την παραμονή και ανήμερα της εορτής (16 και 17 Σεπτέμβρη).

Πλήθος προσκυνητών – πέραν των 1500 – κατέκλυσε το χωριό και τον ενοριακό μας ναό, για να τιμήσει τη μνήμη της Αγίας Σοφίας, μετά των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, οι οποίες μαρτύρησαν στη Ρώμη το έτος 117 μ.Χ. επί αυτοκρατορίας Αδριανού.

Το πανηγύρι της ΑγιαΣοφιάς, είναι σημείο αναφοράς για τον τόπο μας. Κρατάει την ιστορία και  παράδοση, θυμίζοντας τον παλιό καλό καιρό που το χωριό έσφυζε από ζωή. Και αξίζει έπαινος στους ανθρώπους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, οι οποίοι έχοντας απόλυτη κατανόηση και ευθύνη του σκοπού τους, καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να το διατηρήσουν και μάλιστα τα τελευταία χρόνια το «αναβιώνουν» στο χώρο της Εκκλησίας, όπως γίνονταν παλιά.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ευχαριστεί όλους τους προσκυνητές, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους το χωριό μας, την ημέρα της εορτής.

Επίσης ευχαριστεί όλους τους συντοπίτες μας, απόδημους και άλλους που με κάθε τρόπο συνέδραμαν προσφάτως και συνδράμουν την Ενορία μας (Δωρητές, Εργολάβους, Δωρητές λαχειοφόρου, Επιχειρηματίες, εργάτες καθαριότητας κ.α.)

Είθε η Αγία Σοφία μετά των τριών θυγατέρων της να πρεσβεύει, υπέρ υγείας όλων.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

Παρέα

15

16

17

18

19

20

21

22

—–

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Εκκλησία. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *