Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Μαρία Κων. Ρόλλα

Ένα ακόμη έρημο, μα νοικοκυρεμένο, σπιτάκι του χωριού μας στην κάτω γειτονιά, βυθίστηκε στο πένθος. To παιδί που περίμενε, δεν θά  “λθει…

Απεβίωσε στην μακρινή Αυστραλία, όπου ήταν ξενιτεμένη από τα παιδικά της χρόνια, η ΑγιαΣοφίτισα, Μαρία Κων/νου Ρόλλα, ετών 87.  Η εκλιπούσα, ήταν αδελφή της Λαμπρινής και του Φίλιππου, που «έμεινε» κι αυτός στην μακρινή Αυστραλία. Παιδιά και τα τρία του γερο Κώστα «Παγώνη» (έτσι ήταν το παρωνύμιό του) και της Στάμως.

Σε κάθε της ταξίδι στο χωριό μας, μαζί με τον αείμνηστο σύντροφό της Ιωακείμ, έπαιρναν ζωή τα Ρολλέϊκα, εκεί που βρίσκονταν το πατρικό της σπίτι. Ώρες πολλές, αγνάντευε απ΄ τη λουλουδιασμένη βεράντα του σπιτιού, αυτά που της έλειπαν στην Αυστραλία….. τα περιβόλια, το ποτάμι, τα πλατάνια της ρεματιάς, τις σπηλιές πέρα στο Μοναχόρεμα, το νερόμυλο…..

Ενεργά μέλη και οι δυο τους στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας, με δωρεές και με συνδρομές. Έτσι έδειχναν την αγάπη τους για το πατρικό χωριό.

Η μνήμη της ας είναι αιώνια.

Α

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.