Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Γαλτενά

Η Γαλτενά, (ή αλλιώς Αετοχώρι όπως ονομάζεται σήμερα), γιόρταζε στις 9 Μαΐου, όπου και η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου από τα Μύρα της Λυκίας στο Μπάρι της Ιταλίας, με την διάνυσή τους σε διάφορους τόπους. Φέτος μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, η Εκκλ. Επιτροπή είχε ετοιμάσει βραστό και άλλα εδέσματα στους προσκυνητές από το χωριό και τη γύρω περιοχή (καστριτοχώρια, Άστρος,  Άργος κ.α.), μετά συνοδείας μουσικής. Έγινε πανηγυράκι κανονικό, που με τίποτα βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί με κείνο που γινόταν τα παλιότερα χρόνια και κράταγε τρεις ημέρες.

Εκεί βρέθηκε και ο εφημέριος του χωριού μας, όπου πρωτοστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού. Ας θυμόμαστε και τη Γαλτενά, το όμορφο μικρό Καστριτοχώρι, όπου αρκετές γυναίκες είχαν έλθει «νύφες» στο χωριό μας, καβάλα στα μουλάρια.

1

2

3

4

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.