Ο Επιτάφιος Θρήνος

Έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα επικράτησε στον ενοριακό μας ναό, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, κατά την ψαλμωδία των εγκωμίων του Επιταφίου Θρήνου, αλλά και κατά την περιφορά, που έγινε υπό ελαφρά βροχόπτωση.

Τέτοιες στιγμές, η σκέψη των ανθρώπων δουλεύει έντονα και παράγει ποικίλα συναισθήματα, που επηρεάζουν αναλόγως την ψυχή.

Χαρά στο άκουσμα της μελωδίας των εγκωμίων, στη θέα των πολύχρωμων και αριστοτεχνικά τοποθετημένων λουλουδιών στο ξυλόγλυπτο του Επιταφίου και στο αντίκρισμα της μεγάλης σύναξης πιστών, ντόπιων και απόδημων.

Συγκίνηση, όταν ο Ιερέας, ευρισκόμενος κατά την περιφορά πίσω απ΄ το Ιερό Βήμα, έκανε δέηση υπέρ των κεκοιμημένων γονέων και αδελφών ημών. Τότε, ο νους και το βλέμμα όλων, στράφηκαν λίγα μέτρα πιο δίπλα. Στο Κοιμητήριο….

Λύπη και νοσταλγία για κάποιους περασμένους Επιταφίους της ζωής μας.

Και ελπίδα. Ελπίδα η ότι η εορτή της ζωηφόρου Αναστάσεως του Χριστού, θα φέρει στον κόσμο ολόκληρο, σε καθέναν από μας, αλλά και στην αξιαγάπητη γενέτειρά μας, την πολυπόθητη καλοτυχία…

Σε λίγες ώρες από τώρα, τελειώνει και η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Θέλουμε να επαινέσουμε και να ευχαριστήσουμε τα μέλη του  Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, που κόπιασαν για τον στολισμό του Επιταφίου, αλλά και για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στον Ιερό μας ναό, ολόκληρο αυτό το διάστημα, οι οποίες ήταν αυξημένες, λόγω της ιδιαιτερότητας της παραπάνω Λειτουργικής περιόδου.

Καλή Ανάσταση ΑγιαΣοφίτες.

8

1

2

6

7

5

4

9

10

11

12

13

14

3

Κορίτσια

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Εκκλησία. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *