Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Στις Βρύσες και τις ρεματιές

Σημαντικό μέρος της ιστορίας του χωριού μας, βρίσκεται κρυμμένο ανάμεσα στις πυκνές φυλλωσιές της ρεματιάς, που σχηματίζουν τα πανύψηλα πλατάνια, οι λεύκες και οι βελανιδιές, που φύονται εκατοντάδες χρόνια τώρα, ανάμεσα σε αυτή και τα διπλανά, άλλοτε εύφορα, περιβόλια.

Εκεί όπου υπάρχουν οι Βρύσες, η πηγής της Μάνας, τα ερείπια των νερόμυλων και τα, πολυσύχναστα σε κυκλοφορία, μονοπάτια που οδηγούσαν στα περιβόλια και σ΄ όλα τα παραπάνω, που, κάποτε,  αποτελούσαν μέρος της καθημερινής ζωής των γονιών μας.

Εκεί βρέθηκαν προσφάτως οι άνθρωποι του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, προβαίνοντας στον ετήσιο και καθιερωμένο πλέον, σχολαστικό καθαρισμό τους εν όψει Καλοκαιριού.

Σκοπός τους, η απρόσκοπτη διέλευση στα παραπάνω σημεία, σε όλους όσους επιχειρήσουν να απολαύσουν έναν εκπληκτικό περίπατο, αλλά και να «ταξιδέψουν» στην πρόσφατη ιστορία του τόπου μας, μεταδίδοντας αυτή στους νεώτερους.

Περισσότερα για την Πέτρινη Βρύση της ρεματιάς, μπορείτε να δείτε εδώ.

Για την πηγή της Μάνας και το Πηγαδάκι, εδώ

Για το μονοπάτι προς την πηγή της Μάνας εδώ,

Για το μονοπάτι προς το νερόμυλο και τα Ρολλέικα περιβόλια, εδώ

Και για τους νερόμυλους, εδώ

3

1

2456

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.