Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Εορτή της Αγίας Μαρίνας στο Παρθένι.

Ένα περιβάλλον με έντονη κατανυκτική ατμόσφαιρα, αλλά και φυσική δροσιά, ως αντιστάθμισμα στο λιοπύρι του καλοκαιριού, βίωσαν οι προσκυνητές κατά την επίσκεψή τους στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Παρθένι, που βρίσκεται χτισμένο στα ριζά ενός λόφου, σε ένα, κατάφυτο από πεύκα, πανέμορφο περιβάλλον, το οποίο έχει διαμορφώσει κατάλληλα για τις ανάγκες των κατοίκων και φροντίζει, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρθενίου «Τήλεφος».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αρκετοί ήταν οι προσκυνητές απ΄ το χωριό μας, αλλά και τη γύρω περιοχή, που είχαν κατακλύσει το εκκλησάκι, ιδιαίτερα το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιουλίου, για να τιμήσουν την εορτή της Αγίας, να απολαύσουν το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, αλλά και να διασκεδάσουν στο ομώνυμο πανηγύρι που γίνεται εκεί. Παρόντες και οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου, κ. Περιφερειάρχης, κ. Δήμαρχος, Περιφερειακοί και Δημ. Σύμβουλοι, κ.α.

Το εκκλησάκι της Αγια Μαρίνας και της Αγια Σοφιάς, καθώς και οι άλλες δραστηριότητες των δύο γειτονικών χωριών, ας αποτελέσουν αφορμή, ώστε η επικοινωνία και οι σχέσεις των κατοίκων να γίνουν πιο έντονες όπως και παλιά, προϋπόθεση απαραίτητη, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη στους μικρούς οικισμούς της περιοχής μας, ειδικά τούτη την περίοδο, όπου η Πολιτεία φαίνεται να μας έχει «ξεχάσει».

Εύγε στους ανθρώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρθενίου, για τις προσπάθειες που καταβάλουν, ώστε να διατηρήσουν το παραδοσιακό αυτό πανηγύρι, αλλά και τον τόπο τους «ζωντανό».

Χρόνια Πολλά.

7

1

2

9

3

4

5

6

8

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.