Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

To Σπήλαιο στις «Τρυπίτσες»

Κι όμως, το παραπάνω «βελούδινο» ανάγλυφο πανέμορφο πέτρωμα δεν βρίσκεται κάπου μακριά απ΄το χωριό μας, παρά μόνο λίγες εκατοντάδες μέτρα απ΄αυτό, στα τοιχώματα ενός σπηλαίου, σε βάθος δέκα (10) περίπου μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους.

Για να επισκεφθεί κανείς το Σπήλαιο στις «Τρυπίτσες» , το οποίο συμβάλει μέγιστα στην πολυπoικιλότητα και γενικά στην ομορφιά του τόπου μας, χρειάζεται να διαθέτει πάνω απ’ όλα θάρρος και ύστερα αθεράπευτα αισθήματα φυσιολατρίας, όπως και τα τρία (3) παιδιά του χωριού, ο Βαγγέλης, ο Χρήστος και ο Γιάννης, που τόλμησαν το εγχείρημα να το ερευνήσουν, κατεβαίνοντας με μία (1) εξάμετρη πτυσσόμενη σκάλα μέσα στην αίθουσά του, την οποία κοσμούν πολύχρωμοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Και υπήρχε και συνέχεια πέραν της παραπάνω αίθουσας, ουδείς όμως τόλμησε να προχωρήσει στο απόλυτο χάος και σκοτάδι…!

Αυτές  και άλλες πολλές, είναι οι κρυφές ομορφιές του τόπου μας, που χαιρόμαστε μόνο εμείς οι ντόπιοι…

Περισσότερα όμως στις φωτογραφίες και ακόμα περισσότερα από κοντά, για τους πιο τολμηρούς περιπατητές. Και επειδή το μέρος που βρίσκεται είναι άγνωστο στους περισσότερους, τα παραπάνω παιδιά αναλαμβάνουν και το ρόλο του οδηγού – ξεναγού για όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν.

234567891011ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ12ΧΑΟΣ

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Υπέροχο !!! πολλοί είναι οι θυσαυροί σε αυτό το χωριό (έμψυχοι και άψυχοι) μπράβο παιδιά !!!
    Είμαι σίγουρη ότι πρέπει να υπάρχουν κι άλα τέτοια σπήλαια. Η Γιαγιά μου με είχε πάει μια μόνο φορά στην σπηλιά στην Γράβα. Εκεί έκρυβαν το νυκοκυριό τους στη διάρκεια το εμφύλιου. Ξέρετε που είναι? Έχει κλείσει το μονοπάτι …….. Θα ήθελα να μπορέσω να ξαναπάω.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.