Η εκδρομή μας

Η γοητεία, ίσως κι ο φόβος, που προκαλεί η αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο παρελθόν, πίσω στα χρόνια  της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, την οποία νιώσαμε κατά την περιήγησή μας στην περιτοιχισμένη παλαιά πόλη της Μονεμβασιάς, η απόλαυση του φαγητού, δίπλα στο ήσυχο κι απάνεμο λιμανάκι του Γέρακα, το δροσερό αγέρι του Πάρνωνα που στέγνωνε το ιδρωμένο κορμί, κάτω απ΄ τα σκιερά πλατάνια στην πλατεία του Κοσμά, η ψυχική καθήλωση όλων, μπροστά στο απόκρημνο μέρος που είναι χτισμένη η Ι. Μ. της Παναγίας  Έλωνας και η Θρησκευτική κατάνυξη κατά το προσκύνημα της εικόνας,ήταν τα κύρια ψυχοσωματικά βιώματα και συναισθήματα που κυριάρχησαν, κατά την προγραμματισμένη εκδρομή του Συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Αυγούστου.

Και το ζητούμενο (ο σκοπός δηλαδή) που επετεύχθη, κατά την παραπάνω εκδήλωση, δεν ήταν μόνο η ψυχαγωγία των εκδρομέων, παρά και αυτό που εντόπισαν οι λιγοστοί γέροντες του χωριού, οι οποίοι έσπευσαν και συμμετείχαν κυριολεκτικά με τις μαγκούρες, έτσι ώστε να σημειώσει επιτυχία η παραπάνω εκδήλωση.

Ποιο ήταν αυτό το ζητούμενο; Η τόνωση της επικοινωνίας, της πραγματικής ανθρώπινης επικοινωνίας και των δεσμών μεταξύ μας, ως μέλη μιας μικρής τοπικής κοινωνίας, παράγων σπουδαιότατος που συμβάλει στην πρόοδο του κάθε χωριού, η οποία (επικοινωνία) πάσχει στις μέρες μας και δεν συγκρίνεται, με τίποτα, με αυτή που υπήρχε τα παλαιότερα χρόνια, κι ας ζούσαν τότε οι άνθρωποι  χωρίς κινητά τηλέφωνα και χωρίς Μ.Μ.Ε.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί τους συμμετέχοντες, ιδιαίτερα δε τους ηλικιωμένους, καθώς και το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μαντά και την υπάλληλο κ. Σούρσου Έλενα, ο οποίος (Δήμος) επιχορήγησε μέρος της παραπάνω εκδήλωσης.

9

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

13

14

15

15α

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Σύλλογος. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η εκδρομή μας

  1. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ευχαριστεί τον οδηγό του λεωφορείου κ. Παπαγεωργίου Κων/νο από το Ελαιοχώριο για την εξυπηρέτηση που μας παρείχε, για την ευγένειά του, για το χαμόγελό του σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, για την υπομονή του στις αντίξοες οδηγικές συνθήκες που συναντήσαμε (καθότι το δρομολόγιο δύσκολο), στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον πραγματικό επαγγελματία.
    Αξίζει έπαινος, τόσο στον ίδιο, όσο και στην ΚΤΕΛ Αρκαδίας, που χρησιμοποιεί τέτοιους επαγγελματίες οδηγούς.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *