Εορτή της Eπανακομιδής του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Σάββα.

Η εορτή της Επανακομιδής του Σεπτού σκηνώματος του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Σάββα του Ηγιασμένου, εορτάστηκε στο χωριό μας, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, με την τέλεση Εσπερινού και Θείας Λειτουργίας στο ομώνυμο Σπήλαιο, όπου βρίσκεται το προσκυνητάρι του Αγίου.

Οι ευλαβείς προσκυνητές από το χωριό μας και τη γύρω περιοχή – εραστές όλοι, της φυσιολατρίας και του εφησυχασμού – αφού διένυσαν το ανηφορικό μονοπάτι δίπλα στη ρεματιά, εκκλησιάστηκαν στο Σπήλαιο, μέσα σε κλίμα έντονης θρησκευτικής κατάνυξης και βαθιάς γαλήνης, με θέα το, ασύγκριτης ομορφιάς, φθινοπωρινό τοπίο της περιοχής.

Αυτό ήταν το ζητούμενο και το κατάφεραν…!!!

Η Εκκλησία μας και ιδιαιτέρως η Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα, η Μεγίστη Λαύρα, την οποία ίδρυσε ο ίδιος το 485 μ.χ. και βρίσκεται στην Ιουδαϊκή έρημο, πλησίον της Βηθλεέμ, πανηγυρίζει το γεγονός της επανακομιδής του σεπτού σκηνώματος του Ηγουμένου της, που πραγματοποιήθηκε από την 13 έως 26 Οκτωβρίου του έτους 1965, από την Βενετία όπου ευρίσκετο για περισσότερο από 750 χρόνια, κλαπέν από την Κωνσταντινούπολη από τους Ενετούς. Εκεί (στην Κωνσταντινούπολη) είχε μεταφερθεί για φύλαξη και προστασία από τις ληστρικές επιδρομές που πραγματοποιούσαν αλλόθρησκοι στους Αγίους Τόπους.

Ο Άγιος Σάββας θα βάλει πάλι τα γιορτινά του στο χωριό μας, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2018, παραμονή και ανήμερα της εορτής. Και μέχρι τότε, να μην ξεχάσουμε και την εορτή των Αγίων Αναργύρων, την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018. Όλο και κάτι καλό θα έχει ετοιμάσει η Εκκλησιαστική Επιτροπή…..

Είθε ο Άγιος να πρεσβεύει υπέρ υγείας όλων. Χρόνια Πολλά.

2

1

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Εκκλησία. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *