Σπήλαιο Κάψια, Αρχαία Ολυμπία, κ.α.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΑγιαΣοφιτών, διοργανώνει για την Κυριακή 25 Aυγούστου 2019, μονοήμερη εκδρομή στα Σπήλαια του Κάψια, στην Αρχαία Ολυμπία και την Κυπαρισσία.

Την ημέρα εκείνη θα επισκεφθούμε ένα απ΄ τα δέκα (10) καλύτερα Σπήλαια της Ελλάδος, που ευρίσκονται πλησίον του χωριού Κάψια Τριπόλεως, καθώς  και την κοιλάδα του Αλφειού ποταμού στην Ηλεία, τον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες, διαισθανόμενοι την αίγλη, τη δόξα και τη σοφία ενός πολιτισμού, που,  με το μεγαλείο του, μάγεψε ολόκληρο τον κόσμο.

Εκεί, θα επισκεφθούμε: α) τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου βρίσκεται το αρχαίο στάδιο, τα ερείπια του μεγαλοπρεπούς ναού του Δία, ο ναός της Ήρας στο βωμό του οποίου τελείται σήμερα η αφή της Ολυμπιακής φλόγας  κ.α. εγκαταστάσεις, β) το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, ένα απ΄ τα σημαντικότερα Μουσεία της Ελλάδος στο οποίο βρίσκονται το άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλη κ.α. εκθέματα, γ) το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών αγώνων της Αρχαιότητας και δ) το Μουσείο της Ιστορίας Ανασκαφών της Ολυμπίας.

Αναλόγως των περιστάσεων, ενδέχεται να υπάρξουν ενδιάμεσες στάσεις, στα Λαγκάδια Αρκαδίας, στη Ζαχάρω Ηλείας, ή και αλλού, κατά επιθυμία των εκδρομέων.

Σχετικά με τα εισιτήρια.

α. Το γενικό εισιτήριο της εκδρομής (η εκδρομή), παρέχεται δωρεάν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

β. Το εισιτήριο στα Σπήλαια του Κάψια είναι 3,00 € κατ΄ άτομο (θα κοπεί ομαδικό εισιτήριο).

γ. Το εισιτήριο στην Αρχαία Ολυμπία, που περιλαμβάνει την είσοδο σε όλους τους προαναφερόμενους χώρους, που εκθέσαμε, έχει ως εξής:

– Δωρεάν είσοδο, για τους νέους μέχρι και την ηλικία των 18 ετών

– Δωρεάν είσοδο, για τους κατόχους κάρτας ανεργίας και κάρτας αλληλεγγύης.

– Δωρεάν είσοδο, για τους πολύτεκνους και γονείς τρίτεκνων, με τα παιδιά τους, όταν αυτά είναι ηλικίας μέχρι 23 ετών, ή μέχρι 24 ετών και σπουδάζουν.

– Δωρεάν είσοδο για τους φοιτητές.

– Εισιτήριο 6,00 € για όσους είναι 65 ετών και άνω, και

– Εισιτήριο 12,00 €  για τους υπόλοιπους.

Όσοι δεν επιθυμούν να εισέλθουν στα παραπάνω αξιοθέατα, μπορούν να απολαύσουν το καφεδάκι τους, ή άλλα εδέσματα, σε τουριστικές εγκαταστάσεις, που βρίσκονται πλησίον του Σπηλαίου  Κάψια και του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας, αγναντεύοντας, αντιστοίχως, τον καταπράσινο ορεινό όγκο του Μαινάλου και την κοιλάδα του Αλφειού.

Ώρα αναχώρησης 7.30 π. μ. από πλατεία χωριού και 08.00 π. μ. από Τρίπολη

Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου μας.

ΣΠΗΛΑΙΑ  ΚΑΨΙΑ

8

7

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

1

ΦΩΤΟ από την περίοδο των Γερμανικών ανασκαφών στο χώρο.

2

4

5

6

9

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

10

3

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Σύλλογος. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *