Παναγία η Δραγουνίσια

Παραμονή και ανήμερα της εορτής της Γέννησης της Θεοτόκου (08-9-2016), γιόρταζε και το εκκλησάκι της Παναγίας στο Δραγούνι, που βρίσκεται στον όμορφο εκείνο οικισμό της Τ. Κ. Μεσσοραχίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, τέλεσαν ο εφημέριος της Τ. Κ. Μεσσοραχίου, Αιδεσιμότατος Παναγιώτης Ασκούνης, συνεπικουρούμενος από τους Ιερείς Κων/νο Λαμπίρη, Λάμπρο Φωτόπουλο, Παναγιώτη Τόγια και Αναστάσιο ΚΑΡΡΑ. Η ζεστή, όπως τελικά αποδείχθηκε φθινοπωρινή βραδιά, συντέλεσε ώστε να επικρατήσει, ιδίως στον Εσπερινό, πραγματική κοσμοσυρροή προσκυνητών από τη γύρω περιοχή.

Στο λιτό και απολύτως κατανοητό λόγο του, ο Ιερεύς Κων/νος Λαμπίρης εξήγησε το βαθύτερο νόημα της εορτής, ενώ ο εφημέριος του χωριού, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τους προσκυνητές για την παρουσία τους, τους δωρητές και όλους όσους συμβάλλουν στον εξωραϊσμό του Ιερού Ναού και του περιβάλλοντα χώρου, ιδιαιτέρως δε τα μέλη τους Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Όντως, η παραπάνω προσπάθεια των κατοίκων του Μεσσοραχίου και του Δραγουνίου, είναι εμφανής και αξίζει έπαινος γι αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκκλησία, άρχισε να κατασκευάζεται το έτος 1970 και ότι παλιότερα (από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας), υπήρχε στο σημείο εκείνο ένα μικρό εκκλησάκι με 2 – 3 κελιά, το οποίο ήταν μετόχι της Μονής της Επάνω Χρέπας.

Εκεί βρεθήκαμε και ΄μεις, όχι μόνο να προσευχηθούμε και να λάβουμε την ευλογία των Ιερέων, αλλά να θυμηθούμε ξανά παιδικά βιώματα από την εορτή και το πανηγύρι της «Παναγίας της Δραγουνίσιας». Το διάβα καβάλα στο μουλάρι από τον ημιονικό δρόμο της Λαγκάδας, την ανείπωτη κοσμοσυρροή από τα γύρω Καστριτοχώρια, τους πάγκους των μικροπωλητών με τα παιχνίδια, τα δεμένα ζώα κάτω απ΄ τις καρυδιές και τις φιρικιές, τα καζάνια που κάπνιζαν με το βραστό και τις δεκάδες παρέες που γευμάτιζαν καταγής, κάτω από τα σκιερά δένδρα, μέχρι αργά το απόγευμα….

Χρόνια Πολλά και η Παναγία μας, τη γέννηση της οποίας εορτάζουμε σήμερα, ας πρεσβεύει υπέρ υμών.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16-%ce%b1

16

17

18

19

%ce%b5%cf%83%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Εκκλησία. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *