Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
H ανταμοιβή.
2
Εορτή του Αγίου Φανουρίου.
3
Οι «Αθηναίοι» που δεν ξέχασαν…!
4
Ένας αφανής ήρωας.
5
Δεκαπενταύγουστος
6
Καλοκαίρι στο χωριό.
7
Παρακλητικός Κανών
8
Τουριστικός οδηγός.
9
Tέλος Α. Π. Ε. στην Κοινότητά μας.
10
Εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Πλατάνα.

H ανταμοιβή.

Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στον συγχωριανό μας, Χρήστο Β. Λαμπίρη για την μεγάλη επιτυχία του. Την εισαγωγή του στη Σχολή Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, την οποία είχε επιλέξει, ως πρώτη επιλογή στο σύστημα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Περισσότερα

Εορτή του Αγίου Φανουρίου.

Πιο «γλυκιά» συγκριτικά με άλλες φορές, εξελίχθηκε η Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στο εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων, ανήμερα του Αγίου Φανουρίου στις 27 του Αυγούστου. Κι αυτό δεν οφείλονταν μόνο στους καλλικέλαδους ψαλτάδες !

Περισσότερα

Οι «Αθηναίοι» που δεν ξέχασαν…!

Η πρώτη όμορφη εικόνα, ήταν οι πρασινάδες που είχαν φυτρώσει ανάμεσα στα βραχάκια της αυλής, στολίζοντας, σαν μικρές γλάστρες, το όμορφο «παλατάκι», κάπου στα Δώθε Σιαβελιάνικα. Είχε έλθει και η δική μας σειρά για επίσκεψη στο φιλόξενο σπιτάκι, η οποία είχε προγραμματιστεί, κατά τις 6.00 μ.μ.

Περισσότερα

Ένας αφανής ήρωας.

Το ναυάγιο του καταδρομικού «Έλλη», που συνέβη στο λιμάνι της Τήνου, πριν από 80 χρόνια, ανήμερα της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, ύστερα από τορπίλη που δέχθηκε από Ιταλικό υποβρύχιο και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός υπαξιωματικού και 8 ναυτών και τον τραυματισμό 24 μελών του πληρώματος, δεν ήταν το πιο σημαντικό ναυτικό δυστύχημα…

Περισσότερα

Δεκαπενταύγουστος

Τον παλιό καλό καιρό, θύμισε τούτες τις ημέρες το χωριό μας, κάτι που προκάλεσε ευχαρίστηση σε ντόπιους, αλλά και σε απόδημους επισκέπτες, οι οποίοι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο μέσα στη χρονιά.

Περισσότερα

Tέλος Α. Π. Ε. στην Κοινότητά μας.

Σύμφωνα με τον Πίνακα Επιμερισμού του Ειδικού Τέλους υπέρ των οικιακών καταναλωτών, σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί Α.Π.Ε. (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην υπ. αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/74976/2999/31-7-2020 (ΦΕΚ Β’/31-7-2020), Απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ενέργειας, η Κοινότητα Αγίας Σοφίας θα λάβει επιμεριζόμενο ποσό 35.102,22 €.

Περισσότερα

Εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Πλατάνα.

Χωρίς το καθιερωμένο πανηγυράκι, (με τον βακαλάο, το χταπόδι, κ. α. εδέσματα) που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, εορτάστηκε φέτος, η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Πλατάνα, σ’  ένα από τα χωριά που ασκεί τα Ιερατικά του καθήκοντα, ο εφημέριος του χωριού μας (Αγίας Σοφίας).

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.