Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα!
2
Εορτασμός της προστάτιδας του χωριού μας Αγίας Σοφίας.
3
Πανηγύρι στήν Αγία Σοφία.
4
Εβδομάδα των Παθών
5
Εορτή του Αγίου Τρύφωνα
6
Εορτή του Αγίου Σάββα
7
Εορτή των Αγίων Αναργύρων.
8
Εορτή της Αγίας Σοφίας
9
Παρακλητικός Κανών
10
Εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Πλατάνα.

Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα!

Ο πρόεδρος της κοινότητας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα!Η γέννηση του Χριστού να χαρίσει σε όλους γαλήνη στις ψυχές και όμορφες προσωπικές και οικογενειακές στιγμές! Χρόνια πολλά σε όλους!

Περισσότερα

Εορτασμός της προστάτιδας του χωριού μας Αγίας Σοφίας.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης με τα προβλεπόμενα μέτρα για τον κορωνοϊό τελέστηκε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Σοφίας και των Τριών Θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης με αρτοκλασία στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα  Ναό της Αγίας Σοφίας στο χωριό μας. Χοροστάτησε ο Αρχιμ. Βενέδικτος Καρύδης, ο εφημέριος του…

Περισσότερα

Πανηγύρι στήν Αγία Σοφία.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας μας, προσκαλεί τους πιστούς και όλους τους ΑγιαΣοφίτες στον Ιερό ναο της Αγίας Σοφίας, παραμονή και ανήμερα της εορτής, (Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17-9-2021), για να εορτάσουμε και να τιμήσουμε με την παρουσία μας, τη μνήμη της Αγίας Σοφίας μετά των τριών θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.

Περισσότερα

Εβδομάδα των Παθών

Βιώνοντας το Θείο Πάθος «τους εμπτυσμούς, τα ραπίσματα, τα κολαφίσματα, τας ύβρεις, τους γέλωτας, την πορφυράν χλαίναν, τον κάλαμον, τον σπόγγον, το όξος, τους ήλους, την λόγχην, και προπάντων τον Σταυρόν και τον θάνατον» με έντονη θρησκευτική κατάνυξη, μέσα από τις Ιερές Ακολουθίες που τελέστηκαν στον Ιερό ναό του χωριού μας και οδεύοντας προς την…

Περισσότερα

Εορτή του Αγίου Σάββα

Σ΄ ένα ερημικό περιβάλλον, σαν κι αυτό που έζησε ο Άγιος, λόγω της πανδημίας, εορτάστηκε φέτος στο χωριό μας (Aγία Σοφία), η εορτή του Αγίου Σάββα. Και συγκεκριμένα στο προσκυνητάρι του Αγίου, που βρίσκεται εντός Σπηλαίου, το οποίο έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να τελούνται αρκετές Ιερές Ακολουθίες καθόλο το έτος.

Περισσότερα

Εορτή των Αγίων Αναργύρων.

Κάτω απ΄ το γλυκό φθινοπωρινό ήλιο και μέσα σ΄ ένα ανάλογο φθινοπωρινό σκηνικό, εορτάστηκε φέτος, η εορτή των Αγίων Αναργύρων στο ομώνυμο ξωκλήσι του χωριού μας (Αγία Σοφία) στην οποία συμμετείχαν αρκετοί προσκυνητές. Ντόπιοι κι απόδημοι ΑγιαΣοφίτες, κι άλλοι από τη γύρω περιοχή. Κυρίως οι πιο παραδοσιακοί και οι πιο φυσιολάτρες, αυτοί δηλαδή που εδώ…

Περισσότερα

Εορτή της Αγίας Σοφίας

Η πίστη στη θαυματουργό δύναμη της Αγίας Σοφίας, μετά των τριών θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, υπερνίκησε και κατέστειλε το φόβο της μετάδοσης της μολυσματικής ασθένειας, μεταξύ των πιστών. Τούτο ερμηνεύει το γεγονός της μεγάλης σύναξης αυτών στον προαύλιο χώρο του ενοριακού μας ναού, κυρίως, την παραμονή της εορτής.

Περισσότερα

Εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Πλατάνα.

Χωρίς το καθιερωμένο πανηγυράκι, (με τον βακαλάο, το χταπόδι, κ. α. εδέσματα) που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, εορτάστηκε φέτος, η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Πλατάνα, σ’  ένα από τα χωριά που ασκεί τα Ιερατικά του καθήκοντα, ο εφημέριος του χωριού μας (Αγίας Σοφίας).

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.