Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Χρόνια περασμένα…
2
Ασφαλτόστρωση οδού
3
Το εκκλησάκι της Ανάληψης
4
Νέο Δ. Σ. στο Σύλλογο
5
Το γεφύρι του Ξεριά.
6
Εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο
7
Έρχεται το Καλοκαίρι…
8
Πρωτομαγιά

Ασφαλτόστρωση οδού

Ένα πολύ σημαντικό έργο οδοποιίας πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στον τόπο μας, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ασφαλτοστρώθηκε η συνδετήριος οδός του χωριού μας (κεντρική είσοδος από Τρίπολη), που το συνδέει με την Επ. Ο. Τρίπολης – Άστρους.

Περισσότερα

Το εκκλησάκι της Ανάληψης

Σε κείνο το γραφικό εκκλησάκι, που διακρίνεται σαν μια μικρή λευκή κουκίδα, Β. Δ. του χωριού μας και είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Αγίων Δέκα, αλλά και στην «Ανάληψη του Κυρίου», βρέθηκε η συντακτική μας ομάδα, την Τετάρτη (20 Μαΐου) το βράδυ, λόγω της  ομώνυμης εορτής (Ανάληψης).

Περισσότερα

Νέο Δ. Σ. στο Σύλλογο

Ικανοποιητική, συγκριτικά με τον πληθυσμό των κατοίκων του χωριού, ήταν η προσέλευση των ψηφοφόρων και ταυτοχρόνως μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου μας, για να εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, σήμερα (17 Μαΐου 2015). Πρόεδρος επανεξελέγη, ο Παναγιώτης Ιωάν. Λυμπέρης και μέλη οι: Ιωάννης Παν. Σιαβελής, Αναστάσιος  Ρούτσης, Άγγελος Μπόρας και Δημήτριος Ασκούνης. Ενώ για την Ελεγκτική…

Περισσότερα

Το γεφύρι του Ξεριά.

Ένας σπάνιος αρχιτεκτονικός θησαυρός βρίσκεται κρυμμένος, λίγα μόλις εκατοντάδες μέτρα βόρεια του χωριού μας (Aγία Σοφία) και συγκεκριμένα στη λαγκαδιά, που βρίσκεται ο ξεροπόταμος «Ξεριάς». Αναφερόμαστε στο ομώνυμο παλαιό πέτρινο παραδοσιακό γεφύρι, που στέκει εκεί επιβλητικά, για πάνω από 150 χρόνια τώρα,

Περισσότερα

Εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο

Το Δ. Σ. του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου ΑγιαΣοφιτών, προσκαλεί τα μέλη του, την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 και ώρα 11.30 στην αίθουσα του Σχολείου μας, για να συμμετάσχουν σε αρχαιρεσίες (εκλογές) για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου μας, επειδή λήγει η θητεία του υπάρχοντος Δ.Σ.

Περισσότερα

Πρωτομαγιά

Εβδομήντα (70) περίπου ΑγιαΣοφίτες, αλλά και φίλοι του χωριού μας, έχοντας απόλυτη επίγνωση της ομορφιάς του τόπου μας, απαξίωσαν με εμφανή τρόπο τους άλλους συνήθεις ταξιδιωτικούς προορισμούς (Άστρος, Ναύπλιο, Τυρός, Βυτίνα, κ.α.) και επέλεξαν να γιορτάσουν την ημέρα της Πρωτομαγιάς, στο όμορφο χωριό μας και συγκεκριμένα στη μαγευτική τοποθεσία των Αγίων Αναργύρων.

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.