Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Μεγάλη Τεσσαρακοστή
2
Απόκριες στην Αγία Σοφία
3
Κεραμιδοκάμινα
4
Απόκριες 2015
5
Της Υπαπαντής στην Πλατάνα

Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Ικανοποιητική ήταν η παρουσία των πιστών την Παρασκευή (27-02-2015) το βράδυ, όπου, εκτός απ΄ το μνημόσυνο του ΨυχοΣάββατου, τελέστηκαν και οι Α΄Χαιρετισμοί. Και είναι ευλογημένο το χωριό, που δεν στερήθηκε ποτέ του Ιερείς, όπως και το δικό μας. Γι αυτό,

Περισσότερα

Απόκριες στην Αγία Σοφία

Η άκρατη επιθυμία των ΑγιαΣοφιτών για την διατήρηση των εθίμων και παραδόσεων του τόπου τους, υπερνίκησε τα στοιχεία της φύσης, γι αυτό η έντονη βροχόπτωση που επικράτησε από μεσημβρινές ώρες την Κυριακή της Αποκριάς (22-02-2015), δεν στάθηκε εμπόδιο στο έθιμο του Καλολόγου και στον Αποκριάτικο Χορό του Συλλόγου μας, τα οποία σημείωσαν απόλυτη επιτυχία.

Περισσότερα

Κεραμιδοκάμινα

Κεραμοποιία ΑγιαΣοφιάς, ίσως άρμοζε ο τίτλος του παρόντος άρθρου. Ναι, συνέβαινε κι αυτό, τα παλαιότερα όμως χρόνια, τότε που το χωριό μας ήταν αύταρκες σε τέχνες, σε επαγγέλματα, σε καταναλωτικά και άλλα αγαθά, όπως άλλωστε έχουμε περιγράψει και τεκμηριώσει σε προηγούμενες αναρτήσεις. Σε κεινα τα χρόνια θα γυρίσουμε σήμερα πίσω,

Περισσότερα

Απόκριες 2015

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος ΑγιαΣοφιτών, προσκαλεί τα μέλη του και όλους τους ΑγιαΣοφίτες, στον Αποκριάτικο Χορό του Συλλόγου μας, που θα γίνει, όπως πάντα, στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας, το βράδυ της Κυριακής (22-02-2015).

Περισσότερα

Της Υπαπαντής στην Πλατάνα

Στις 2 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία μας εορτάζει την Υπαπαντή του Σωτήρος. Την ίδια μέρα εορτάζει και ο Ιερός Ναός της Πλατάνας Κυνουρίας, της Ενορίας εκείνης στην οποία ασκεί τα ιερατικά του καθήκοντα, ως εφημέριος, ο ιερέας του χωριού μας, παπαΚώστας Λαμπίρης.

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.