Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Ικανοποιητική ήταν η παρουσία των πιστών την Παρασκευή (27-02-2015) το βράδυ, όπου, εκτός απ΄ το μνημόσυνο του ΨυχοΣάββατου, τελέστηκαν και οι Α΄Χαιρετισμοί.

Και είναι ευλογημένο το χωριό, που δεν στερήθηκε ποτέ του Ιερείς, όπως και το δικό μας. Γι αυτό, αποτελεί προνόμιο στους λιγοστούς κατοίκους του χωριού μας, το γεγονός ότι απολαμβάνουν χωρίς περικοπές τη «λειτουργική ζωή» της Εκκλησίας μας, ειδικά τώρα την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που είναι ιδιαίτερα έντονη και συγκινητική.

Οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου, οι Κυριακές των Νηστειών (Ορθοδοξίας, Σταυροπροσκύνησης κ.α.), ο Μεγάλος Κανόνας, ο Ακάθιστος Ύμνος, η Ακολουθία των Παθών…… κι όλα αυτά την ώρα που τα κοτσύφια άρχισαν να οργανώνουν χορωδίες στις ρεματιές, προμηνύοντας τον ερχομό της  Άνοιξης!

Η συμμετοχή των πιστών στις παραπάνω ακολουθίες καθίσταται επιβεβλημένη, προπάντων για τον εαυτόν μας κι ύστερα για την ηθική ικανοποίηση του Ιερέα μας που τον έχουμε απόλυτα ανάγκη για το καλό του τόπου μας.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, όλη αυτή την περίοδο βρίσκεται «επί ποδός», αναλαμβάνοντας το  απαραίτητο υποστηρικτικό έργο τέλεσης, όλων αυτών των Ιερών Ακολουθιών.

Σας περιμένουμε στη μικρή και όμορφη Εκκλησία του χωριού μας, δίπλα στα πατρικά μας σπίτια και τους τάφους των προγόνων μας, έτσι θα βιώσουμε ξανά την περίοδο της Μεγάλη Τεσσαρακοστής, όπως εκείνη των παιδικών μας χρόνων.

2 Κόλυβα

1 Χαιρετισμοί

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.