Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Γιώργο δεν σε ξεχνάμε …
2
Χειμερινοί ….επισκέπτες !
3
Περπατώντας στο Χιόνι.
4
Χιόνι, ένα θεόσταλτο δώρο !
5
Η Βασιλόπιτα του Συλλόγου μας
6
To Eκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας μας.
7
Θεοφάνεια

Γιώργο δεν σε ξεχνάμε …

Ο Γιώργος Παντελόπουλος, ο σύζυγος της Δήμητρας Π. Ρούνη, δεν είχε γεννηθεί στην Αγία Σοφία, αλλά με την εν γένει συμπεριφορά του και γενικά με τις εκδηλώσεις του στο χωριό μας, έδειχνε πολλές φορές, περισσότερο «ΑγιαΣοφίτης», κι από τους γέννημα θρέμμα ΑγιαΣοφίτες.

Περισσότερα

Χειμερινοί ….επισκέπτες !

Κάθε επισκέπτης είναι ευπρόσδεκτος στα σπίτια μας, ειδικά τούτη την περίοδο, που επικρατεί η ερημιά του Χειμώνα. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για τους μικρούς φτερωτούς μας φίλους, τα τσιροπούλια. Η πολύτιμη συνταγή για να πυκνώσουν τις επισκέψεις τους,

Περισσότερα

Περπατώντας στο Χιόνι.

Ο Χιονιάς πέρασε και ευτυχώς στο χωριό μας δεν προκάλεσε προβλήματα, παρά μόνο ευχάριστη ατμόσφαιρα, νοσταλγικές αναμνήσεις και κυρίως συγκίνηση, ιδιαίτερα σε ορισμένους, που είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν με τις αισθήσεις τους το θεόσταλτο αυτό δώρο.

Περισσότερα

Η Βασιλόπιτα του Συλλόγου μας

Μέσα στο έντονα χειμωνιάτικο και παγερό σκηνικό της εποχής, η τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, που έγινε την 08 Ιανουαρίου στο Δημ. Σχολείο του χωριού, ήταν ότι έπρεπε για να «ζεστάνει» τις καρδιές των ΑγιαΣοφιτών και να αναπτερώσει τις ελπίδες μικρών και μεγάλων, για το μέλλον του τόπου μας.

Περισσότερα

To Eκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας μας.

Άμισθοι εργάτες, ακούραστοι δουλευτές, υποδειγματικοί νοικοκυραίοι, με ανεπτυγμένο το ένστικτο της ανιδιοτελούς προσφοράς, που έγκειται στη χαρά που νιώθει κανείς όταν προσφέρει, σύμφωνα και με τη διδασκαλία των αρχαίων φιλοσόφων, των Πατέρων της Εκκλησίας μας, αλλά και σημερινών διακεκριμένων ψυχολόγων και κοινωνιολόγων, με γνώμονα την πρόοδο της κοινωνίας. Ποιοι  είναι αυτοί για τον τόπο μας;

Περισσότερα

Θεοφάνεια

Με την ακολουθία της Πρωτάγιασης χθες και των Θεοφανείων σήμερα (06 Ιανουαρίου), έληξε στο χωριό μας, το εορταστικό δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων, στο οποίο έδωσε ακόμα χαρούμενο τόνο, ο απρόσμενος χιονιάς και κυρίως η αυξημένη κίνηση επισκεπτών.

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.