Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Μαρία Κων. Ρόλλα
2
To μάζεμα της ελιάς
3
Φθινόπωρο στην Αγία Σοφία
4
O Δολιανίτης Αϊ Γιώργης
5
Εορτή των Αγίων Αναργύρων

Μαρία Κων. Ρόλλα

Ένα ακόμη έρημο, μα νοικοκυρεμένο, σπιτάκι του χωριού μας στην κάτω γειτονιά, βυθίστηκε στο πένθος. To παιδί που περίμενε, δεν θά  “λθει… Απεβίωσε στην μακρινή Αυστραλία, όπου ήταν ξενιτεμένη από τα παιδικά της χρόνια, η ΑγιαΣοφίτισα, Μαρία Κων/νου Ρόλλα, ετών 87.  Η εκλιπούσα, ήταν αδελφή της Λαμπρινής και του Φίλιππου,

Περισσότερα

To μάζεμα της ελιάς

Οι φόβοι, των πιο απαισιόδοξων, ότι το φετινό άνυδρο Καλοκαίρι θα βλάψει την ελαιοπαραγωγή, τελικά δεν επαληθεύτηκαν, γεγονός που επιβεβαιώνει και τον στίχο του ποιητή: » Όπου κι αν λάχω κατοικία, δεν μ΄ απολείπουν οι καρποί…»

Περισσότερα

Φθινόπωρο στην Αγία Σοφία

«Μήτε τόπο ποταμού, μήτε δίκιο ορφανού», λέει ο θυμόσοφος λαός. Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και χωρίς προβλήματα, βυζαίνει τούτο τον καιρό, η γενέθλια γη των προγόνων μας, τα πρώτα βρόχινα νερά του φθινοπώρου, που τα περίμενε ως «Μάνα εξ ουρανού» Ήλθε το Φθινόπωρο, κι όλα γίνονται πιο όμορφα στον τόπο μας.

Περισσότερα

O Δολιανίτης Αϊ Γιώργης

Μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα (5 Νοεμβρίου), η μεταφορά της εικόνας του Αϊ Γιώργη των Δολιανών από τα Πάνω στα Κάτω Δολιανά, με τη συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών κάθε ηλικίας, κυρίως όμως νέων ανθρώπων.

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.