Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Χριστουγεννιάτικη θαλπωρή…
2
Κάποια Χριστούγεννα…
3
Ευχές και ευχαριστίες
4
Έκδοση Ημερολογίων
5
Συνεισφορά στο «Χαμόγελο του παιδιού»
6
Ευπρεπισμός δημόσιων χώρων.
7
Εορτή του Αγίου Σάββα
8
Παρασκευή Κατσικαντάμη

Χριστουγεννιάτικη θαλπωρή…

«Αρκεί εις άνθρωπος ζήλω πεπυρωμένος, ολόκληρον  διορθώσασθαι δήμον»   Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Τα πάντα, σχεδόν, μπορεί να πράξει και να προσφέρει ο άνθρωπος, σε κάτι που πραγματικά αγαπά. Και εν προκειμένω στον τόπο καταγωγής του, τη γενέθλια γη των γονιών και των παππούδων του.

Περισσότερα

Κάποια Χριστούγεννα…

Πλησιάζουν Χριστούγεννα. Το φωτισμένο έλατο στην πλατεία του χωριού και τα πολύχρωμα λαμπιόνια που στολίζουν τα παράθυρα και τις αυλές ορισμένων μόνο σπιτιών, προμηνύουν τον ερχομό αυτής της χαρμόσυνης και νοσταλγικής εορτής. Ουδέν άλλο….!

Περισσότερα

Ευχές και ευχαριστίες

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Σοφίας, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ενοριακού μας ναού και τα μέλη του Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑγιαΣοφιτών, εύχονται σε όλους τους απανταχού ευρισκόμενους ΑγιαΣοφίτες, ενόψει των Άγιων ημερών που έρχονται, να περάσουν χαρούμενα Χριστούγεννα και  Πρωτοχρονιά. Χρόνια Πολλά, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία. Xαρούμενο και ευτυχές, το νέο έτος…

Περισσότερα

Έκδοση Ημερολογίων

«Παρατήρησε προσεκτικά και σκέψου καλά, πριν απελευθερώσεις το κλείστρο. Η ψυχή και το μυαλό, είναι ο πραγματικός φακός της κάμερας»   Yousuf  Karsh Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση του αισθήματος της αγάπης και της νοσταλγίας για τον τόπο μας, αλλά και για την οικονομική του ενίσχυση, κυκλοφόρησε ένα πολύ όμορφο 13σέλιδο Ημερολόγιο τοίχου,…

Περισσότερα

Συνεισφορά στο «Χαμόγελο του παιδιού»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας, με σκοπό την ενίσχυση φτωχών παιδιών της ευρύτερης περιοχής και των οικογενειών τους, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την συγκέντρωση τροφίμων, που διατηρούνται εκτός ψυγείου, απαραίτητων για την κάλυψη στοιχειωδών καθημερινών αναγκών και γενικά για την αξιοπρεπή διαβίωση του ανθρώπου.

Περισσότερα

Εορτή του Αγίου Σάββα

Σ΄ ένα ερημικό περιβάλλον, σαν κι αυτό που έζησε ο Άγιος, λόγω της πανδημίας, εορτάστηκε φέτος στο χωριό μας (Aγία Σοφία), η εορτή του Αγίου Σάββα. Και συγκεκριμένα στο προσκυνητάρι του Αγίου, που βρίσκεται εντός Σπηλαίου, το οποίο έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να τελούνται αρκετές Ιερές Ακολουθίες καθόλο το έτος.

Περισσότερα

Παρασκευή Κατσικαντάμη

Απεβίωσε την 1η  Δεκεμβρίου 2020, η ΑγιαΣοφίτισσα, Παρασκευή Κατσικαντάμη, Χα Παναγιώτη, ετών 91, κατ. Τρίπολης. Η εκλιπούσα, ήταν ένα από τα τρία παιδιά του Πέτρου Αντωνάκου και της Χριστίνας, αδελφή του αείμνηστου Χαράλαμπου (Μπάμπη) και της Μαρίας.

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.