Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Σοφιανός Λαμπίρης.
2
To εκκλησάκι της Ανάληψης
3
Πώληση παλαιάς πέτρινης οικίας
4
Καθαρισμών πηγών και δασικών μονοπατιών.
5
Άγιος Χριστόφορος.
6
Καθαρισμός Δημ. Σχολείου
7
Οι οργανοπαίχτες της Αγίας Σοφίας.

Σοφιανός Λαμπίρης.

Απεβίωσε στην Αθήνα, όπου και διέμενε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, ο Σοφιανός Λαμπίρης, ετών 98. Ήταν γιος του Δημητρίου Λαμπίρη, που είχε το παρωνύμιο «Καρλής» και της Στυλιανής. Είχε γεννηθεί και είχε περάσει τα πρώτα ευαίσθητα χρόνια της ζωής του στην Αγία Σοφία.

Περισσότερα

To εκκλησάκι της Ανάληψης

Εκείνο το μικρό γραφικό ξωκλήσι, που διακρίνεται σαν μια λευκή κουκίδα, Β. Δ. του χωριού μας και είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Αγίων Δέκα, αλλά και στην «Ανάληψη του Κυρίου», είχε σήμερα την τιμητική του, λόγω της  ομώνυμης εορτής (Αναλήψεως του Κυρίου).

Περισσότερα

Καθαρισμών πηγών και δασικών μονοπατιών.

Εν όψει της περιόδου του καλοκαιριού από τους ανθρώπους του Δ. Σ. του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, έγινε καθαρισμός της πέτρινης Βρύσης στη ρεματιά και των εξωτερικών χώρων των πηγών της «Μάνας» και του Πηγαδακίου.

Περισσότερα

Καθαρισμός Δημ. Σχολείου

Από τον Πρόεδρο της Κοινότητας, τον Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού μας Συλλόγου και άλλους ΑγιαΣοφίτες, καθαρίστηκε προσφάτως ο προαύλιος χώρος του Δημοτικού μας Σχολείου, με αποψίλωση χορταριών, θάμνων, άδειασμα κάδου απορριμμάτων, συλλογή σκουπιδιών κ.α., έτσι ώστε η παραμονή των επισκεπτών, ενόψει καλοκαιρινής περιόδου, να είναι ευχάριστη και γαλήνια.

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.