Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Άγιος Τρύφωνας & προσκυνητάρια.
2
Εκλογές 25-01-2015
3
Περίπατο στα χιόνια
4
Ημερολόγιο 2015
5
Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου
6
Επίσκεψη στα Σπήλαια
7
«Έφυγε» ο Αλέκος
8
Κοπή Βασιλόπιτας.
9
Χιόνι στην ΑγιαΣοφιά

Άγιος Τρύφωνας & προσκυνητάρια.

Στον Άγιο Τρύφωνα, που εορτάζει την 1η Φλεβάρη, είναι αφιερωμένο ένα από τα προσκυνητάρια που περιβάλουν το χωριό μας. Το άλλο, της Αγίας Σοφίας,  βρίσκεται κάτω από την παλιά στάση του τρένου στον Αρμακά. To πιο παλιό, αφιερωμένο κι αυτό στη μνήμη της Αγίας Σοφίας, υπήρξε

Περισσότερα

Εκλογές 25-01-2015

Ουδεμία σχέση είχαν τούτες οι εκλογές, εν συγκρίσει αυτών που γίνονταν τα παλιότερα χρόνια στο χωριό, όσον αφορά την ένταση και τους καυγάδες. Οι τωρινές διεξήχθησαν μέσα σε απόλυτο κλίμα ηρεμίας

Περισσότερα

Περίπατο στα χιόνια

Το χιόνι της Πρωτοχρονιάς πέρασε, αφήνοντας αναρίθμητες εντυπώσεις και συναισθήματα στον καθέναν μας. Απόντες μόνο οι απόδημοι. Και τι δεν θα ΄διναν οι περισσότεροι απ΄αυτούς, για να περπατήσουν στις χιονισμένες βουνοπλαγιές του χωριού μας…!!!

Περισσότερα

Ημερολόγιο 2015

Ένα πολύ όμορφο τετρασέλιδο ημερολόγιο τοίχου για το έτος 2015, κυκλοφόρησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας. Το ημερολόγιο φιλοτέχνησε και τύπωσε δωρεάν (μετά από φωτογραφίες που παρέλαβε από το Σύλλογο), ο συμπατριώτης μας Γεώργιος Παν. Ρούνης, ο οποίος διατηρεί ανάλογο κατάστημα στην οδό Αταλάντης στην Τρίπολη.

Περισσότερα

Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου

Κάτω από ένα ζεστό χειμωνιάτικο ήλιο, τελέστηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου μας, σήμερα (11-01-2015). Αμέσως μετά το σχόλασμα της Εκκλησιάς και τον καθιερωμένο καφέ στο καφενείο του χωριού, οι κάτοικοι και αρκετοί απόδημοι επισκέπτες, κατευθύνθηκαν προς το Σχολείο του χωριού, όπου έγινε η καθιερωμένη τελετή.

Περισσότερα

Επίσκεψη στα Σπήλαια

Το πρόσφατο δημοσίευμα για το Σπήλαιο στις Τρυπίτσες, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον πολλών, μεταξύ των οποίων και μελών της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας και της Σπηλαιολογίας Ναυπλίου, ανθρώπων δηλαδή που διέπονται από έντονα αισθήματα φυσιολατρίας και επιδεικνύουν άκρατο ενδιαφέρον για αναζήτηση και την εξερεύνηση των Σπηλαίων. Τρεις (3) από αυτούς, λίγες μέρες πριν την Πρωτοχρονιά, έφτασαν…

Περισσότερα

«Έφυγε» ο Αλέκος

Απεβίωσε, σήμερα (05-01-2015) στην Αθήνα, όπου και διέμενε, μετά από ασθένεια, ο Αλέκος Δημητρίου Λαμπίρης. Η νεκρώσιμη ακολουθία, θα τελεστεί αύριο (06-01-2015) στο Καράτουλα της Κυνουρίας, χωριό της συζύγου του.

Περισσότερα

Κοπή Βασιλόπιτας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑγιαΣοφιτών, προσκαλούν τα μέλη του Συλλόγου και όλους τους ΑγιαΣοφίτες, την Κυριακή (11-01-2015) και ώρα 11.30 στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας, όπου θα γίνει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.