Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Μεγάλη Παρασκευή
2
Χρόνια Πολλά – Καλή Ανάσταση
3
«Ιδού ο Νυμφίος έρχεται»
4
Άνοιξη
5
Οι ελιές του Τάσου.
6
Η Κοτσυφοφωλιά.

Μεγάλη Παρασκευή

Έκδηλα συναισθήματα χαράς, συγκίνησης κι ελπίδας για τον τόπο μας, προκάλεσε στον καθένα μας, η βραδινή κοσμοσυρροή στη Εκκλησία του χωριού, ντόπιων και απόδημων ΑγιαΣοφιτών, για να ακούσουν τη «Ζωή εν Τάφω» και να συμμετάσχουν στην περιφορά του Επιταφίου.

Περισσότερα

Χρόνια Πολλά – Καλή Ανάσταση

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, Παναγιώτης Ι. Λυμπέρης, μαζί με τον Πρόεδρο της Τοπικής μας Κοινότητας, Χρήστο Δ. Ταλαγάνη, εύχονται σε όλους τους απανταχού ευρισκόμενους ΑγιαΣοφίτες, Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση. 

Περισσότερα

«Ιδού ο Νυμφίος έρχεται»

« Ιδού ο Νυμφίος έρχεται, εν τω μέσω της νυκτός….» « Ερχόμενος ο Κύριος προς το εκούσιο πάθος, τοις Αποστόλοις έλεγε εν τη οδώ….» Με τους παραπάνω και άλλους εξαίσιους ύμνους της Εκκλησίας μας, που απέδωσαν το κατά δύναμη οι Ψαλτάδες, άρχισε η Εβδομάδα των Παθών στη μικρή και όμορφη Εκκλησία του χωριού μας,

Περισσότερα

Άνοιξη

Ένας οργασμός χρωμάτων και συναισθημάτων, κυριαρχεί τούτη την περίοδο στον τόπο μας. Οι ανθισμένες Μαμουκαλιές, οι Μέλοι, οι Αχλαδιές, οι Γκορτσιές, τα Σπάρτα και τόσα άλλα πολύχρωμα λουλουδάκια, σε συνδυασμό τις υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, προκαλούν ευχαρίστηση στα πλάσματα της Φύσης, πρωτίστως σε ζώα, αλλά και ανθρώπους.

Περισσότερα

Οι ελιές του Τάσου.

Η αγάπη του Τάσου, προς το χωριό της καταγωγής του (τη γενέτειρα του παππού και της μητέρας) είχε εκδηλωθεί πριν από πολύ καιρό, με αρκετούς τρόπους, που έπεισαν και τον πιο δύσπιστο, ότι η ΑγιαΣοφιά μας, έχει σύμμαχο και υποστηρικτή στα δύσκολα, έναν ακόμα νέο άνθρωπο.

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.