Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Πάσχα
2
Mεγάλη Παρασκευή.
3
«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου….»
4
«Καλή Ανάσταση»
5
«Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…»
6
Πασχαλιές …
7
H Στεφανίδα της εκκλησιάς.
8
Καθαρισμός Πηγής & δεξαμενών

Πάσχα

Κάτω από ένα γλυκό Ανοιξιάτικο ήλιο και με ικανοποιητική θερμοκρασία, που επικράτησε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, γιορτάστηκε το Πάσχα φέτος στο χωριό μας.

Περισσότερα

Mεγάλη Παρασκευή.

Έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα, με πληθώρα συναισθημάτων επικράτησαν στον ενοριακό μας ναό, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, κατά την ψαλμωδία των εγκωμίων του Επιταφίου Θρήνου, αλλά και κατά την περιφορά, που έγινε γύρω από τον Ιερό Ναό.

Περισσότερα

«Καλή Ανάσταση»

Ο εκπρόσωπος της Τοπικής μας Κοινότητας, ο Εφημέριος του χωριού μας και ο Πρόεδρος με τα μέλη του Δ. Σ. του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, εύχονται σε όλους τους απανταχού ευρισκόμενους ΑγιαΣοφίτες, Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση.

Περισσότερα

«Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…»

« Ιδού ο Νυμφίος έρχεται, εν τω μέσω της νυκτός….» Με τον παραπάνω και άλλους θεσπέσιους ύμνους της εκκλησίας μας, συνεχίζεται η Εβδομάδα των Παθών στον, στολισμένο με κλάδους βαΐων, Ι. Ν. του χωριού μας, μέσα σε μια έντονη κατανυκτική ατμόσφαιρα, η οποία εντείνεται από τις αναμνήσεις των περισσότερων από  κάποιες νοσταλγικές  Μεγαλοβδομάδες της ζωής τους.

Περισσότερα

Πασχαλιές …

Εκεί που κάποτε  χτυπούσε η καρδιά του χωριού, εκεί που οι φωνές τα γέλια και η βουή των μαθητών, έσειαν από άκρη σε άκρη όλο το χωριό, γεμίζοντας με αισιοδοξία και όνειρα τους κατοίκους, εκεί σε αυτό το μέρος, σήμερα επικρατεί απόλυτη σιωπή.

Περισσότερα

H Στεφανίδα της εκκλησιάς.

«εβλέψατε εις τα πετεινά του ουρανού, ότι ου σπείρουσιν, ουδέ θερίζουσιν, ουδέ συνάγουσιν εις αποθήκας και ο πατήρ υμών ο ουράνιος τρέφει αυτά, ουχ υμείς μάλλον διαφέρετε αυτών;» Κατά Ματθαίον στ΄26 Μια Παπαδίτσα, ή Καλόγερος, ή και Στεφανίδα όπως αποκαλείται στη ντοπιολαλιά μας, τις τελευταίες ημέρες συχνάζει στο Κοιμητήριο του χωριού, άλλοτε τιτιβίζοντας κι άλλοτε…

Περισσότερα

Καθαρισμός Πηγής & δεξαμενών

Προσφάτως και μετά από πρωτοβουλία του εκπροσώπου της Τοπικής μας Κοινότητας, κ. Χρήστου Ταλαγάνη και συντονισμό του ιδίου, υπάλληλοι του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, προέβησαν στο σχολαστικό καθαρισμό του εσωτερικού – έγκλειστου – χώρου της Πηγής απ΄ όπου υδρεύεται το χωριό μας, καθώς και στον καθαρισμό του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου της δεξαμενής ύδρευσης και της δεξαμενής άρδευσης…

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.