Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Η πογάνα.
2
Εορτή της Αγίας Σοφίας
3
Η Μικρασιατική Εκστρατεία και οι ΑγιαΣοφίτες που έλαβαν μέρος σε αυτή.
4
Τρύγος στην Αγία Σοφία
5
Κοινωφελή έργα.

Η πογάνα.

Η λιτότητα που χαρακτήριζε το μαγειρειό και τα κουζινικά σκεύη των σπιτιών, των κοντινών μας προγόνων, μητέρων και γιαγιάδων μας, ήταν λίγο πολύ γνωστή σε όλους, ειδικά σε αυτούς που μετρούν λίγες δεκάδες χρόνια στην ηλικία.

Περισσότερα

Εορτή της Αγίας Σοφίας

Η πίστη στη θαυματουργό δύναμη της Αγίας Σοφίας, μετά των τριών θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, υπερνίκησε και κατέστειλε το φόβο της μετάδοσης της μολυσματικής ασθένειας, μεταξύ των πιστών. Τούτο ερμηνεύει το γεγονός της μεγάλης σύναξης αυτών στον προαύλιο χώρο του ενοριακού μας ναού, κυρίως, την παραμονή της εορτής.

Περισσότερα

Η Μικρασιατική Εκστρατεία και οι ΑγιαΣοφίτες που έλαβαν μέρος σε αυτή.

Έχουν περάσει δεκάδες χρόνια από τότε, κι όμως δε θα ξεχάσουμε ποτέ, την εικόνα του συνοφρυωμένου προσώπου του γεροΠέτρου Αντωνάκου, ως και εκείνους τους βαρύγκωμους αναστεναγμούς που έβγαζε  απ’ τα σωθικά του, κάθε, μα κάθε φορά, που εμείς οι μικρότεροι, τον ρωτούσαμε επιμόνως και με περιέργεια, για τη μεγαλύτερη πολεμική περιπέτεια της ζωής του…!

Περισσότερα

Τρύγος στην Αγία Σοφία

Τρύγος, κάτω απ΄ τον καυτό φθινοπωρινό ήλιο. Σκύψιμο και ψάξιμο καλά στα κούτσουρα, να μη μείνει ούτε ένα σταφύλι. Τα κοφίνια γεμίζουν το ένα πίσω απ΄το άλλο. Και οι τρυγητές χαρούμενοι, απ΄ την πλούσια σοδειά της γης της ευλογημένης.

Περισσότερα

Κοινωφελή έργα.

ΑΠΟ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚO  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Συνεχίζονται, με αμείωτη ένταση, τα έργα στην αίθουσα συνεστιάσεων – συγκεντρώσεων του ενοριακού μας ναού. Ήδη, κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα, κατασκευάστηκε η πέτρινη σκάλα επί της εισόδου του κτιρίου, καθώς επίσης τοποθετήθηκε μέρος των ντουλαπιών κουζίνας, ενώ έγινε εγκατάσταση του αποχετευτικού συστήματος, με εκσκαφή και τοποθέτηση σωληνώσεων. Το Ε. Σ. εκφράζει τις ευχαριστίες…

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.