Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Κοινωφελή έργα.

ΑΠΟ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚO  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συνεχίζονται, με αμείωτη ένταση, τα έργα στην αίθουσα συνεστιάσεων – συγκεντρώσεων του ενοριακού μας ναού. Ήδη, κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα, κατασκευάστηκε η πέτρινη σκάλα επί της εισόδου του κτιρίου, καθώς επίσης τοποθετήθηκε μέρος των ντουλαπιών κουζίνας, ενώ έγινε εγκατάσταση του αποχετευτικού συστήματος, με εκσκαφή και τοποθέτηση σωληνώσεων. Το Ε. Σ. εκφράζει τις ευχαριστίες του στον τεχνίτη πέτρας κ. Χασάπη Ηλία, ο οποίος προσέφερε δωρεάν την εργασία κατασκευής της πέτρινης  σκάλας.

Το παραπάνω οικοδόμημα – εξαίσιας αρχιτεκτονικής ομορφιάς – είναι βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια, θα αποτελέσει, πέραν του σκοπού του (αίθουσα συνεστιάσεων, εντευκτήριο) και το επόμενο κέντρο επικοινωνίας του τόπου μας, γι΄ αυτό παρακαλούμε όσους επιθυμούν να συμβάλλουν με οιονδήποτε τρόπο προς την αποπεράτωση αυτού, προσφέροντας οποιαδήποτε βοήθεια.

5

4

ΑΠΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ  ΣΥΛΛΟΓΟ

Πραγματοποιήθηκε προσφάτως, αμμοβολή και αρμολόγηση στον μαντρότοιχο που βρίσκεται στη Ν. Δ. πλευρά του προαυλίου του Δημ. Σχολείου, με σκοπό τον εξωραϊσμό του και κυρίως την ενίσχυση της στατικότητας της λιθοδομής.

Έτσι, οι εκδηλώσεις που θα γίνονται στον προαύλιο χώρο του Σχολείου μας (ανταμώματα, εκθέσεις κ.α), αποκτούν πλέον ξεχωριστή αίγλη και ομορφιά.

Στην παρούσα χρονική περίοδο και λόγω ότι το παραπάνω έργο κατέστη πολυέξοδο για τα οικονομικά δεδομένα του Συλλόγου, παρακαλούμε για άλλη μια φορά τα μέλη μας, να ενισχύσουν οικονομικά το Σύλλογό μας, τακτοποιώντας τις οφειλόμενες συνδρομές τους και συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του (αγορά ημερολογίων, συμμετοχή σε συνεστιάσεις, λαχειοφόρες αγορές κ.λ.π.) έτσι ώστε να συνεχιστεί με επιτυχία το πολιτιστικό και εξωραϊστικό του έργο (διατήρηση ιστορίας και παράδοσης του τόπου μας, τόνωση επικοινωνίας, κατασκευή μικρών εξωραϊστικών έργων σε σημεία που έχουν ιστορική και συναισθηματική σημασία για όλους τους ΑγιαΣοφίτες προς ανάδειξη αυτών, λειτουργία ιστοσελίδας κ.λ.π.).

2

3

6

7

8

9

10

ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ

Έναν διακαή παιδικό του πόθο, εκπληρώνει κάποιος πρώην κτηνοτρόφος του χωριού μας, με δικά του έξοδα. Εκείνον, που στερήθηκε από όταν ήταν παιδί.

Μια πέτρινη βρυσούλα στη Σταλιώνα, σε μια τοποθεσία όπου και αυτός – μαζί με άλλους τσοπάνηδες – στάλιζε (ξεκούραζε εν ακινησία) το κοπάδι με τα ζώα του, τ’  απομεσήμερα του καλοκαιριού.

Γι αυτό άλλωστε ονομάστηκε έτσι η περιοχή. Η βρύση θα τροφοδοτηθεί με νερό από παρακείμενη πηγή.

Το παραπάνω έργο θα ομορφύνει κατά πολύ και την περιοχή της Σταλιώνας, αλλά και μια από τις πιο σημαντικές πεζοπορικές διαδρομές του χωριού μας. Αυτή που ξεκινάει από το κέντρο και καταλήγει στο εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων.

1

1α

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.