Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Η γέφυρα του τρένου
2
25η Μαρτίου 2015
3
Το τραγούδι της ρεματιάς
4
Ελένη Χρ. Λαμπίρη – Ρόλλα
5
Ο Χειμώνας που φεύγει…

Η γέφυρα του τρένου

Σε απόσταση μόλις μισής ώρας Β/Δ του χωριού μας (Αγία Σοφία) και σχεδόν παραπλεύρως του δρόμου που οδηγεί προς το Παρθένι, βρίσκεται ένα περίτεχνο αρχιτεκτονικό μνημείο, το οποίο επισκέπτονται συχνά, οι λίγοι και ευρηματικοί (έτσι πρέπει) εναπομείναντες πεζοπόροι του χωριού μας. Αναφερόμαστε στη μεταλλική γέφυρα του τρένου,

Περισσότερα

25η Μαρτίου 2015

Εδώ και μέρες το Σχολείο μας βρίσκεται «επί ποδός», λόγω των έντονων προετοιμασιών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο δάσκαλος είχε αναθέσει ποιήματα και διάλογους στους μαθητές και σχεδόν σε καθημερινή βάση είχαμε πρόβες επί σκηνής και απαγγελίες ποιημάτων.

Περισσότερα

Το τραγούδι της ρεματιάς

Την ησυχία των κατοίκων του χωριού, διαταράσσει ευχάριστα τούτη την περίοδο, ο χαρακτηριστικός  εκείνος ήχος του νερού που κυλάει στη ρεματιά. Οι πιο ρομαντικοί μιλούν για το κελάρυσμα του ποταμού, άλλοι πάλι με έντονα ποιητική διάθεση, κάνουν λόγο, για το τραγούδι της ρεματιάς.

Περισσότερα

Ελένη Χρ. Λαμπίρη – Ρόλλα

 Ήταν αδελφή του Γεωργίου Κων. Ρόλλα, που σκοτώθηκε στο Αλβανικό Μέτωπο. Κόρη του αείμνηστου Κων/νου Ρόλλα ή Ζέρβα και της θειά Λευτέρως, αλησμόνητες μορφές, που δέσποζαν με την παρουσία τους για δεκάδες χρόνια στην ομορφότερη γειτονιά του χωριού μας, εκεί χαμηλά στα περιβόλια και τη ρεματιά.

Περισσότερα

Ο Χειμώνας που φεύγει…

Δένδρα γυμνά από φύλλα και ρεματιές δίχως την πανέμορφη καταπράσινη φορεσιά τους. Φουγάρα που καπνίζουν ασταμάτητα. ΄Ερημοι δρόμοι και γειτονιές. Άνθρωποι χωμένοι στα σπίτια, με πρώτιστο μέλημα τα καυσόξυλα για το τζάκι και τη στόφα. Εικόνες χειμωνιάτικες……,

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.