Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Φθινόπωρο.
2
Όταν η γρίπη έπληξε το χωριό μας.
3
Το ΄λιομάζεμα
4
Τσιμεντόστρωση περιφερειακής οδού.
5
Πέτρινη βρύση.
6
Εορτή των Αγίων Αναργύρων.

Φθινόπωρο.

Το κίτρινο, το κόκκινο και το πορτοκαλί, είναι «αυτά» που κυριαρχούν τούτη την περίοδο στο όμορφο χωριό μας. Μαζί τους, κι εκείνη η γνώριμη σιωπηρή ατμόσφαιρα, που διαδέχτηκε το πολύβουο καλοκαίρι. Μελαγχολική βέβαια, αλλά… θεραπευτική κατά πολλούς.

Περισσότερα

Όταν η γρίπη έπληξε το χωριό μας.

Η ιογενής νόσος, που εκδηλώνεται στη χώρα μας με μορφή πανδημίας, την παρούσα χρονική περίοδο, η οποία έχει τρομοκρατήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού, δεν είναι η μοναδική στη μακρόχρονη, ανά τους αιώνες, ιστορία της. Και τούτο πρέπει να μας παρηγορεί και να μας γεμίζει ελπίδα, ότι κάποτε θα αποτελεί μια δυσάρεστη ανάμνηση.

Περισσότερα

Το ΄λιομάζεμα

Αν και λιγοστή η φετινή παραγωγή, το λιομάζωμα ξεκίνησε στον τόπο μας, μιας και δεν υπάρχει η πολυτέλεια – σχεδόν – από κανέναν, να αφήσει τον ευλογημένο καρπό να γίνει βορά στους φτερωτούς μας φίλους, ή και στο ανεμοβρόχι, που συνήθως εντείνεται όσο πλησιάζει ο Χειμώνας.

Περισσότερα

Τσιμεντόστρωση περιφερειακής οδού.

Αποπερατώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, η τσιμεντόστρωση – που είχε ξεκινήσει προσφάτως – της περιφερειακής οδού του χωριού μας, η οποία διασχίζει το Ν. Δ. τμήμα του και οδηγεί προς Αγίους Αναργύρους κ. α. τοποθεσίες.

Περισσότερα

Πέτρινη βρύση.

Έναν διακαή παιδικό του πόθο, εκπλήρωσε πρώην κτηνοτρόφος του χωριού μας, με δικά του έξοδα.  Εκείνον, που στερήθηκε απ΄ όταν ήταν παιδί. Μια πέτρινη βρυσούλα στη Σταλιώνα, σε μια τοποθεσία όπου κι αυτός – μαζί με άλλους τσοπάνηδες – στάλιζε (ξεκούραζε εν ακινησία) το κοπάδι με τα ζώα του, τ’  απομεσήμερα του καλοκαιριού.

Περισσότερα

Εορτή των Αγίων Αναργύρων.

Κάτω απ΄ το γλυκό φθινοπωρινό ήλιο και μέσα σ΄ ένα ανάλογο φθινοπωρινό σκηνικό, εορτάστηκε φέτος, η εορτή των Αγίων Αναργύρων στο ομώνυμο ξωκλήσι του χωριού μας (Αγία Σοφία) στην οποία συμμετείχαν αρκετοί προσκυνητές. Ντόπιοι κι απόδημοι ΑγιαΣοφίτες, κι άλλοι από τη γύρω περιοχή. Κυρίως οι πιο παραδοσιακοί και οι πιο φυσιολάτρες, αυτοί δηλαδή που εδώ…

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.