Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Εορτή των Αγίων Αναργύρων.

Κάτω απ΄ το γλυκό φθινοπωρινό ήλιο και μέσα σ΄ ένα ανάλογο φθινοπωρινό σκηνικό, εορτάστηκε φέτος, η εορτή των Αγίων Αναργύρων στο ομώνυμο ξωκλήσι του χωριού μας (Αγία Σοφία) στην οποία συμμετείχαν αρκετοί προσκυνητές. Ντόπιοι κι απόδημοι ΑγιαΣοφίτες, κι άλλοι από τη γύρω περιοχή. Κυρίως οι πιο παραδοσιακοί και οι πιο φυσιολάτρες, αυτοί δηλαδή που εδώ και χρόνια, δίνουν πνοή και ζωντάνια στον τόπο μας.

Ανήμερα της εορτής και μετά τη Θεία Λειτουργία, το επισφράγισμα δόθηκε στα τραπεζάκια που είχαν στηθεί ανάμεσα στον πευκώνα, όπου οι προσκυνητές απόλαυσαν νόστιμα ψητά στα κάρβουνα, που είχαν ετοιμάσει τα πολύ δραστήρια – όπως αποδεικνύεται – μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Εκεί, ανάμεσα στα χρώματα του φθινοπώρου και στις μυρωδιές του πεύκου, του ρεικιού και της βρεγμένη πευκοβελόνας, περίσσεψαν η κουβέντα, το χαμόγελο, το κέφι, η επικοινωνία και η «ζεστασιά», αυτά δηλαδή που σήμερα λείπουν απ΄ τους περισσότερους.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους προσκυνητές για την πρωτόγνωρη συμμετοχή τους, σε αριθμό, αλλά και σε συναίσθημα.

Και όλοι εμείς, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας απέναντί τους, οι  οποίοι, με την παραπάνω, κι άλλες πολλές δραστηριότητες που επιτελούν, αγωνίζονται κυριολεκτικά για να μην ερημώσει κι άλλο ο τόπος μας.

Χρόνια πολλά, καλό μήνα

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.