Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Εις μνημόσυνον αιώνιον…
2
Το καλοκαιράκι του AγιοΔημητριού
3
Τσιμεντόστρωση στα Ρολλέϊκα.
4
Ένας απ΄τους μυλωνάδες …
5
Οι φίλοι μας, τα ζώα !

Εις μνημόσυνον αιώνιον…

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, κατά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Ιερέας του χωριού, με ύφος ευλαβικό και λυπημένο, μνημόνευσε από την Ωραία Πύλη του Ιερού Βήματος: «Υπέρ αιωνίας μνήμης και μακαρίας αναπαύσεως, πάντων των εν τοις Ιεροίς ημών αγώσιν, υπέρ πίστεως και πατρίδος αγωνισαμένων και πεσόντων ……. και των εν αιχμαλωσία και εξορία τελειωθέντων…»,…

Περισσότερα

Το καλοκαιράκι του AγιοΔημητριού

Λιγότερο ποθητό εφέτος, συγκριτικά με άλλες χρονιές, ήταν το καλοκαιράκι που συνήθως επικρατεί τις μέρες της εορτής του Αγίου Δημητρίου. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και η παρατεταμένη ανομβρία που επικρατούν από καιρό, το «εξαφάνισαν».

Περισσότερα

Τσιμεντόστρωση στα Ρολλέϊκα.

Πιο εύκολη καθίσταται πλέον η διάβαση πεζών και οχημάτων στο ανατολικό μέρος της ομορφότερης συνοικίας του χωριού μας, τα Ρολλέϊκα. Ο λόγος, είναι η τσιμεντόστρωση οδοστρώματος, σε μήκος 50 περίπου μέτρων, στην παραπάνω περιοχή, που πραγματοποιήθηκε προσφάτως από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, μετά από πρόταση του Προέδρου της Κοινότητας, κ. Χρήστου Ταλαγάνη.

Περισσότερα

Ένας απ΄τους μυλωνάδες …

Ο Γεώργιος Σταύρου Σιαβελής – Σταυράκο τον αποκαλούσαν οι ΑγιαΣοφίτες – εκτός από μυλωνάς, ήταν κι ένας απ’ τους «ποτιστές» του χωριού μας, ίσως ο καλύτερος. Παλαιότερα είχε διατελέσει και Αγροφύλακας στο χωριό, αλλά σαν υδρονομέας (ποτιστής) είχε αφήσει όνομα.

Περισσότερα

Οι φίλοι μας, τα ζώα !

Δεν κρύβουν φθόνο, ζήλια και κακία στην ψυχή τους. Δεν υποκρίνονται, δεν προδίδουν, δεν επιβουλεύονται, ούτε χαίρονται με το κακό του άλλου. Αντιθέτως αγαπούν, συμπονούν, δείχνουν γενναιότητα, αφοσίωση και πίστη ανάμεσά τους και ανάμεσα στους ανθρώπους.

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.