Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Πρωτομαγιά
2
Το χαμόγελο του παπαΚώστα
3
H Ζωοδόχος Πηγή-Το πανηγύρι μας.
4
Πάσχα
5
Ο Επιτάφιος Θρήνος
6
Ευχές από τον Σύλλογο
7
Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…..
8
Οδεύουμε προς Πάσχα

Πρωτομαγιά

Γιορτή της Άνοιξης της φύσης και των λουλουδιών. Γιορτάζει κι ο τόπος μας, το όμορφο χωριό μας, που τούτο τον καιρό είναι βουτηγμένο μέσα στα χρώματα. Το κίτρινο του Σπάρτου, το κόκκινο της Μαμουκαλιάς, το λευκό του Μέλου και δεκάδες άλλες αποχρώσεις… που ξεχωρίζουν ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές και τα βαθύσκιωτα λαγκάδια. Χρόνια Πολλά και…

Περισσότερα

H Ζωοδόχος Πηγή-Το πανηγύρι μας.

Γέλασαν μέχρι και τα δακρύβρεχτα μουστάκια του παπαΚώστα, εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης προσκυνητών στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, που γιορτάστηκε σήμερα Παρασκευή της Διακαινησίμου στο Εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, στο όμορφο χωριό μας.

Περισσότερα

Πάσχα

Μπορεί το Πάσχα που γιορτάστηκε φέτος στο χωριό μας, να μην είχε την αίγλη του παλιού καλού καιρού, ωστόσο όμως, όλα σχεδόν τα σπίτια ήταν «ανοιχτά», κι είχαν γιορτή και πανηγύρι.

Περισσότερα

Ο Επιτάφιος Θρήνος

Από νωρίς το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, μετά την Ακολουθία της Αποκαθήλωσης, οι γυναίκες του χωριού μαζί με τα παιδιά του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, στόλισαν τον επιτάφιο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας,

Περισσότερα

Οδεύουμε προς Πάσχα

Δεν είναι μόνο το θέμα της φωτογραφίας (φροντίδα του Οβελία) που επιβεβαιώνει τον τίτλο του άρθρου, αλλά και ΄κείνο το αίσθημα ψυχικής ευφορίας που επικρατεί μέσα μας, που δηλώνει ότι πλησιάζουμε στην παραπάνω εορτή.

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.