Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Πάσχα

Μπορεί το Πάσχα που γιορτάστηκε φέτος στο χωριό μας, να μην είχε την αίγλη του παλιού καλού καιρού, ωστόσο όμως, όλα σχεδόν τα σπίτια ήταν «ανοιχτά», κι είχαν γιορτή και πανηγύρι. Κι αυτό είναι σημαντικό για τον τόπο μας, τούτους τους δύσκολους καιρούς. Υπαίθριες σούβλες, ψητά αρνιά, κοκορέτσια και κάθε λογής εδέσματα είχαν ετοιμάσει οι νοικοκυραίοι, για να υποδεχθούν τα παιδιά, τα αδέλφια και τους άλλους στενούς συγγενείς.

Ζωντάνεψε για λίγο το χωριό μας. Τα γέλια, οι φωνές και τα τραγούδια, που ακούγονταν από κάθε γειτονιά, μαζί με τις τρακατρούκες που είχαν ξεμείνει από το βράδυ της Ανάστασης, τάραξαν ευχάριστα το γαλήνιο ανοιξιάτικο περιβάλλον του τόπου μας.

Αξίζει να αναφερθούμε όμως με δύο λόγια στο Πάσχα, όπως γιορτάζονταν τα παλιότερα χρόνια στο χωριό μας. Διο μέρες κράταγε τότε το γλέντι στο χωριό, ανήμερα το Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα, με χορούς και τραγούδια στο προαύλιο της Εκκλησία του χωριού.  Ίσως οι επόμενες φωτογραφίες, περιγράψουν καλύτερα τους ανθρώπους και το Πάσχα, εκείνης της αλησμόνητης (για τους παλιότερους) περασμένης εποχής….

Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη.

 Υ.Γ. / Λυπούμαστε που δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε περισσότερες φωτογραφίες από το φετινό Πάσχα στο χωριό μας… 

2

3

4

5

5α

6

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.