Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Χιονισμένη Πρωτοχρονιά
2
Αφιέρωμα: Δημήτριος Αθ. Κατσούλος
3
Χριστούγεννα στην Αγία Σοφία
4
Χαρμόσυνα μηνύματα
5
«Καλό ταξίδι» Γιώργο.
6
Eoρτή του Αγίου Σάββα

Αφιέρωμα: Δημήτριος Αθ. Κατσούλος

29 Δεκεμβρίου 2004. Δέκα χρόνια πέρασαν από το θάνατο του Δημητρίου Αθαν. ΚΑΤΣΟΥΛΟΥ, του Δάσκαλου εκείνου που είχε υπηρετήσει και στο χωριό μας, από το έτος 1936 έως το έτος 1940 και είχε πρωτοστατήσει στην κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Σοφίας. Ευκαιρία για ένα ακόμα μνημόσυνο, με την παρούσα αναφορά.

Περισσότερα

Χριστούγεννα στην Αγία Σοφία

Ο Πρόεδρος Τ. Κ. Αγίας Σοφίας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑγιαΣοφιτών, καθώς και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του χωριού μας, εύχονται σε όλους τους ΑγιαΣοφίτες, Χρόνια Πολλά, Χαρούμενες γιορτές και Ευτυχισμένο το νέο έτος 2015. Σαν τον παλιό καλό καιρό, γιορτάστηκαν φέτος τα Χριστούγεννα στον τόπο μας.

Περισσότερα

Χαρμόσυνα μηνύματα

Πλησιάζουν Χριστούγεννα και δύο (2) έργα εξελίσσονται τούτη την περίοδο στον τόπο μας. Η κατασκευή της βοηθητικής αίθουσας της Εκκλησίας μας, που εκ του αποτελέσματος πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα και η τσιμεντόστρωση του δρόμου πίσω απ΄ το Κοινοτικό Γραφείο (περατώθηκε προσφάτως), με την οποία ολοκληρώθηκε η κατασκευή της περιφερειακής οδού από το Κοιν. Γραφείο…

Περισσότερα

Eoρτή του Αγίου Σάββα

Ο Άγιος Σάββας, γεννήθηκε το έτος 439 στο χωριό Μουταλάσκη της Καππαδοκίας από γονείς Χριστιανούς, τον Ιωάννη και τη Σοφία και απεβίωσε το έτος 532 μ.Χ. Ασκήτευσε σε αρκετές μονές της ευρύτερης περιοχής των Ιεροσολύμων και αλλού και σήμερα το σκήνωμά του, βρίσκεται άφθαρτο στην ομώνυμη Ιερά Μονή που ίδρυσε ο ίδιος στα Ιεροσόλυμα.

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.