Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Άνοιξη στην Αγία Σοφία
2
Ένας φτερωτός φίλος
3
Πάσχα το … διαφορετικόν !
4
Kαλό Πάσχα σε όλους.
5
Τα κρινάκια της αυλής …
6
Βοηθητική αίθουσα
7
Στιγμές από τα «Γύφτικα»…

Άνοιξη στην Αγία Σοφία

Άργησε, αλλά τελικά … ήλθε. Σε θαμπώνει με την ομορφιά της και σου «μιλά» μόνο με το καθάριο, ανυπόκριτο βλέμμα της, χωρίς πολλά λόγια και παιδεμούς. Σε γεμίζει με αισιοδοξία, ελπίδα και ψυχική ανάταση. Η Άνοιξη εδώ και κάτι μέρες, ήλθε στο χωριό μας και κανείς δεν μπορεί ν΄ αντισταθεί στις πρωτόγνωρες προκλήσεις της.

Περισσότερα

Πάσχα το … διαφορετικόν !

Πιο λιτό και πιο μοναχικό, συγκριτικά με άλλες χρονιές ήταν το φετινό Πάσχα στο χωριό μας, εξαιτίας των μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Πάσχα χωρίς την γνώριμη εκείνη κοσμοσυρροή και ψησταριές.

Περισσότερα

Kαλό Πάσχα σε όλους.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Σοφίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ενοριακού μας ναού και τα μέλη του Δ. Σ. του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, εύχονται σε όλους τους απανταχού ευρισκόμενους ΑγιαΣοφίτες: «Η Ανάσταση του Θεανθρώπου, να είναι μια Ανάσταση ελπίδας για όλους μας, για ένα κόσμο πιο ανθρώπινο, πιο ειρηνικό, για ένα κόσμο πιο δημιουργικό και…

Περισσότερα

Τα κρινάκια της αυλής …

Τέτοιες μέρες, λίγο πριν το Πάσχα, συνήθιζαν να έρχονται στο χωριό για ολιγοήμερες διακοπές, οι «Αθηναίοι» κι άλλοι απόδημοι. Άλλοι με το τρένο από την Αθήνα και το Άργος, κι άλλοι με δικά τους αυτοκίνητα. Η παρουσία τους έδινε χαρούμενο τόνο στην καθημερινή ζωή, κι ακόμη περισσότερη ζωντάνια, αφού άνοιγαν πολλά σπίτια στο χωριό, που…

Περισσότερα

Στιγμές από τα «Γύφτικα»…

Ένα ντοκιμαντέρ που, σαν Αρκάδες, αξίζει να παρακολουθήσουμε, είναι και το «ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ» του Φίλιππου Κουτσαφτή (φωτογραφία, κείμενα και σκηνοθεσία), το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 17ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2015, ως η καλύτερη παραγωγή.

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.