Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Στιγμές από τα «Γύφτικα»…

Ένα ντοκιμαντέρ που, σαν Αρκάδες, αξίζει να παρακολουθήσουμε, είναι και το «ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ» του Φίλιππου Κουτσαφτή (φωτογραφία, κείμενα και σκηνοθεσία), το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 17ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2015, ως η καλύτερη παραγωγή.

Το παραπάνω ντοκιμαντέρ, που είναι παραγωγή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλου – Βιοχάλκο, αποτελεί μια αναφορά στην παραδοσιακή καθημερινότητα της Αρκαδικής ζωής και μια ιστορική αναδρομή στην γη της Αρκαδίας.

Αξίζει όμως να το παρακολουθήσουμε και σαν ΑγιαΣοφίτες, αφού στο χρονικό σημείο 03.15 και στο 03.47 προβάλλεται ο αείμνηστος μαστροΓιώργης Λαμπίρης, αλλά και ένα από τα Γύφτικα της ΑγιαΣοφιάς.

Κάτι που είδαν, αλλά και θα δουν, εκατοντάδες χιλιάδες θεατών ανά τον κόσμο.

7-2

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Είχαμε και εμείς οι Μασκλινιώτες τέσσερα γύφτικα στο χωριό μας για την επισκευή και συντήρηση των γεωργικών εργαλείων των νοικοκυριών.Ήταν του Παναγιώτη Μπακούρη, των αδελφών Κουρβετάρη η Καντζάρα, των αδελφών Δασκολιά ή Τσελεπή και του Βασίλη Σίμνου που λειτούργησε για μικρό χρονικό διάστημα. Δούλευαν ασταμάτητα για το ατσάλωμα στις μύτες στους κασμάδες, στα υνιά των αλετριών και στις τσάπες.Αλλά του Αγιασοφίτη Δήμου Λαμπίρη το γύφτικο ήταν ονομαστό σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Κυνουρίας.Τι μας θυμίσατε πάλι!!!!!!!!!

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.