Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Περπάτημα στο μονοπάτι του χωριού μας!
2
Υδατοδεξαμενή Πυρόσβεσης
3
Άνοιξη
4
O Φλεβάρης κι αν φλεβίσει…
5
Αμυγδαλιές και ανεμώνες
6
Περίπατος στα χιόνια.
7
Xιόνι στο χωριό.
8
Φθινόπωρο.
9
Μύρισε φθινόπωρο …!
10
Καλοκαίρι στο χωριό.

Περπάτημα στο μονοπάτι του χωριού μας!

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αγίας Σοφίας Κυνουρίας σας καλούν στις 26 Νοεμβρίου 2023 ημέρα Κυριακή να περπατήσουμε μαζί στο σηματοδοτημένο μονοπάτι του χωριού μας. Θα χαρούμε τη φθινοπωρινή φύση και σημεία του χωριού που για τους παλαιότερους είχαν μεγάλη αξία στην καθημερινή τους ζωή. Ώρα συνάντησης 9 π.μ. στην πλατεία…

Περισσότερα

Υδατοδεξαμενή Πυρόσβεσης

Με πρωτοβουλία της τοπικής μας κοινότητας,την πολύτιμη βοήθεια του τότε διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρκαδίας κυρίου ΓΟΝΤΙΚΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ,αλλά και την αποδοχή του αιτήματος από την περιφέρεια Αρκαδίας ,τοποθετήθηκε στην κοινότητά μας μια μεταλλική υδατοδεξαμενή πυρόσβεσης. Η συγκεκριμένη δεξαμενή έχει χωρητικότητα 100 τόνων και είναι κατάλληλη για λήψεις νερού από ελικόπτερα αλλά και οχήματα της πυροσβεστικής .Σύντομα…

Περισσότερα

Άνοιξη

Τις πληγές, που άφησαν στην ψυχή του καθενός, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και οι πρωτόγνωροι όροι τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών της Μεγαλοβδομάδας, κάτι ασυνήθιστο για τους συγχωριανούς μας, έρχεται, επιτέλους, να απαλύνει η Άνοιξη.

Περισσότερα

O Φλεβάρης κι αν φλεβίσει…

Με το που μίσιασε ο Φλεβάρης, έδειξε τελικά τα «δόντια του» στις ανεμώνες, τα ζουμπούλια και τις ανθισμένες αμυγδαλιές, λες και θύμωσε μαζί τους που βιάστηκαν να τον αγνοήσουν και να προμηνύσουν τον ερχομό της Άνοιξης.

Περισσότερα

Αμυγδαλιές και ανεμώνες

Φύτρωσαν πριν από λίγες ημέρες, σε προσηλιακό κι απάνεμο χωράφι, πλάι σε μια μικρή αγριελιά, πάνω απ΄ τον παλιό Σημαδέικο μύλο, δίπλα στα Μπακουρέικα σπίτια, κάτω απ΄ το ερειπωμένο σπίτι του «Κυριάκου». Μαζί με αρκετές  άλλες γύρω τους, στολίζουν την πλάση του Θεού και προκαλούν ευφορία στους λιγοστούς περιπατητές.

Περισσότερα

Φθινόπωρο.

Το κίτρινο, το κόκκινο και το πορτοκαλί, είναι «αυτά» που κυριαρχούν τούτη την περίοδο στο όμορφο χωριό μας. Μαζί τους, κι εκείνη η γνώριμη σιωπηρή ατμόσφαιρα, που διαδέχτηκε το πολύβουο καλοκαίρι. Μελαγχολική βέβαια, αλλά… θεραπευτική κατά πολλούς.

Περισσότερα

Μύρισε φθινόπωρο …!

Tα πρωτοβρόχια, μαζί το γκρίζο ουρανό, κι η νύχτα που όλο και μεγαλώνει, έφεραν πάλι στην ψυχή, εκείνο το απροσδιόριστο και αναίτιο συναίσθημα θλίψης και μελαγχολίας, που διακατέχει τους πολλούς. Η φύση όμως, είναι αυτή που θεραπεύει την κατάσταση, προπάντων της μονάξιας.

Περισσότερα

© 2023 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.