Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Η εξόρμηση του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης στην Αγία Σοφία Κυνουρίας.

Με σύμμαχο έναν υπέροχο καιρό,20 μέλη του ΕΟΣ Τρίπολης, απόλαυσαν τις ομορφιές του χωριού μας,την φιλοξενία των κατοίκων και φυσικά τις υπέροχες διαδρομές και τα αξιοθέατα.

Λίγο μετά τις 9 άρχισαν να καταφτάνουν στην πλατεία του χωριού μας οι περιπατητές όπου τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Χρήστος Ταλαγάνης,που είχε και τον ρόλο του οδηγού -ξεναγού σήμερα και η πρόεδρος του Συλλόγου κα Σοφία Σιαβελή. Μετά από το καλωσόρισμα ξεκίνησε η πεζοπορία η οποία πέρασε από το Δημοτικό Σχολείο,την δεξαμενή, κατηφόρισε προς το γεφυράκι συνέχισε μέσα από το μονοπάτι και αφού πέρασε από την βρύση του Χασάπη και το Κανελλάκι,έφτασε στο δεντρόσπιτο του Καραζάνου. Ύστερα κατευθύνθηκε ανατολικά προς την πηγή της «Μάννας» και τους Αγίους Αναργύρους όπου τους περίμενε ένα κέρασμα από την κοινότητα με την βοήθεια του Τάσου Ρούτση.

Κατηφόρισαν,ύστερα,ξανά προς την ρεματιά και την πέτρινη βρύση. Στην συνέχεια ακολουθώντας το σηματοδοτημένο μονοπάτι συνάντησαν τα ερείπια του σιαβελέικου μύλου,του ρολλέικου μύλου,της ρολλέικης βρύσης και κατέληξαν στο σπήλαιο του Αγίου Σάββα. Ύστερα μέσα από τα ρολλέικα σπίτια και περνώντας από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας έφτασαν ξανά στην πλατεία που είναι και το τέλος της διαδρομής.

Ύστερα λοιπόν από περίπου 10χλμ και 5,30 ώρες διαδρομής,η πείνα και η δίψα οδήγησαν όλους στο καφενείο του χωριού όπου τους περίμεναν τα ζουμερά σουβλάκια του Τάκη, ντόπιο κρασί και η πορτοκαλόπιτα κέρασμα του συλλόγου μας.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους ήρθαν στο χωριό μας και πήραν μια γεύση από τις ομορφιές του.Τους περιμένουμε ξανά, είμαστε πάντα στην διάθεση τους!

https://www.facebook.com/eostripolis

2 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Μπράβο στον Πρόεδρο της Κοινότητας, στον Πολιτιστικό Σύλλογο και στους λοιπούς αναφερόμενους, που συνετέλεσαν και συνέδραμαν, ώστε να πραγματοποιηθεί επιτυχώς η παραπάνω δραστηριότητα.
    Τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλλουν στην ζωντάνια και προβολή του τόπου μας και θα πρέπει να συνεχιστούν.
    Και όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα πρέπει παντοιοτρόπως να συνδράμουμε.
    Είμαστε έτοιμοι για τις …… Απόκριες!

  • Η πεζοπορική αυτή εμπειρία ήταν ξεχωριστή! Το τοπίο μοναδικό, η ξενάγηση εξαιρετική και η φιλοξενία των κατοίκων, μας κάνει να θέλουμε να επισκεφθούμε ξανά το χωριό και να απολαύσουμε τις ομορφιές του!
    Σας ευχαριστούμε!!

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.